Seizoen 2017/2018 - Eredivisie : PSV - Roda JC (2 - 0)

27 augustus 2017 - 16:45 uur

Door: Ted Gijsel

PSV heeft in het eigen Philips Stadion met 2-0 gewonnen van Roda JC. De ploeg van Phillip Cocu had geen kind aan Roda, maar verzuimde het grote overwicht in de score tot uiting te brengen.

PSV startte met een verdediging zonder de geblesseerde Arias: Isimat, Luckassen, Brenet en Paal vormden de achterhoede. Zij kwamen in de eerste helft eigenlijk nauwelijks in de problemen, want PSV speelde met veel inzet en hield Roda veelal vast op eigen helft.

Snelle goal
Al in de negende minuut was het raak voor PSV. Marco van Ginkel gaf vanaf de rand van het eigen strafschopgebied een lange bal op Jürgen Locadia, die niet aarzelde en de 1-0 diagonaal voorbij Jurjus schoot. Een klein kwartier later was de stand al 2-0. Hirving Lozano was het eindstation van een snelle aanval over de rechterflank, via Brenet en een gekeerd schot van Locadia. Overigens had Lozano toen al op het scorebord moeten staan, want hij had eerder een dot van een kans gemist.

Meer kansen
In het vervolg van de eerste helft bleef PSV kansen creëren. Met name Locadia en Pereiro hadden moeten scoren, maar waren nét niet scherp genoeg. Ook Roda meldde zich af en toe voorin, want de ploeg van Robert Molenaar groef zich totaal niet in. Dat kwam de wedstrijd ten goede, al stichtten de Limburgers pas in de laatste minuut van de eerste helft gevaar via Simon Gustafson en Jorn Vancamp.

Afscheid spelers
In de rust betraden drie oud-spelers van PSV het veld: Jetro Willems, Héctor Moreno en Andrés 'Papi' of 'Mi amigo' Guardado namen op gepaste wijze afscheid van het PSV-publiek. De drie vlogen dit jaar uit naar nieuwe clubs, respectievelijk Eintracht Frankfurt, AS Roma en Real Betis Sevilla. Tijdens een mooie ereronde bedankten zij de fans voor hun steun in de afgelopen jaren.

Lager tempo
PSV hanteerde in de tweede helft een beduidend lager tempo. Kansen kwamen er nog wel, maar minder; en bovendien bleken Bergwijn en Locadia het vizier niet op scherp te hebben. Roda kreeg in deze fase bovendien een beste kans om terug in de wedstrijd te komen: via een razendsnelle counter kwam Gustafson oog in oog met Jeroen Zoet, maar de Zweedse Feyenoord-huurling schoot vanaf een meter of zes over.

Eindstand: 2-0
Te veel PSV'ers speelden in de tweede helft met te weinig energie. En de keren dát PSV in de slotfase aanzette, ontbrak het aan scherpte. Zo miste invaller Bart Ramselaar oog in oog met Jurjus, na een snelle uitbraak via Lozano en Luuk de Jong. In de 84e minuut mocht Lozano onder luid applaus het veld verlaten, ten gunste van Pablo Rosario, die zijn eredivisiedebuut maakte. Voor de score maakte het niet meer uit: de wedstrijd die zo veelbelovend begon, eindigde in 2-0.

Laatst bijgewerkt : 27 aug 2017 - 23:04

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.
  • De mascotte van de wedstrijd was: Ben Baan.