Seizoen 2002/2003 - Eredivisie : PSV - AZ (2 - 2)

03 mei 2003 - 19:30 uur

Door: Chris

Arnold Bruggink

PSV heeft in de strijd om het landskampioenschap twee kostbare punten verspeeld. Thuis tegen AZ kwamen de EIndhovenaren niet verder dan 2-2. En op die score viel eigenlijk weinig af te dingen.

PSV speelde een zeer matte eerste helft. De passing was onnauwkeurig en er werd veel te weinig bewogen, waardoor het spel van PSV erg statisch en voorspelbaar werd. Daarnaast speelden de meeste PSV'ers mat en futloos. AZ bleef makkelijk op de been en counterde naar een niet eens zo onverdiende 0-2 voorsprong door doelpunten van De Cler en Elkhatabbi. Aan de laatste treffer ging een communicatiefout tussen Lee en de debutrende 20-jarige doelman Yves Lenaerts (hij verving de geblesseerde Kooiman) vooraf. Direct na het rustsignaal liet het Eindhovense publiek zeer duidelijk merken wat het van de wanvertoning vond.

Na de rust (met Van der Schaaf voor de zeer onwennig spelende Faber) ging PSV iets beter spelen. AZ kreeg steeds minder de gelegenheid om mee te voetballen. Toen PSV-huurling Lamey na een grove charge op Van Bommel de kleedkamer op mocht zoeken, zette PSV de tegenstander helemaal het mes op de keel. Het was uiteindelijk invaller Arnold Bruggink die middels een vrije trap PSV weer wat hoop gaf. Tien minuten voor tijd mocht hij nogmaals aanleggen voor een vrijetrap en weer verdween de bal achter doelmanZwarthoed.PSV zette nog een keer aan voor een slotoffensief. Het leverde de nodige kansen op, maar de winnende treffer wilde niet meer vallen.

• Yves Lenaerts
  • Young-pyo Lee
  • André Ooijer
  • Ernest Faber (46. Remco van der Schaaf)
  • Jan Heintze (64. Leandro)
  • Dennis Rommedahl (69. Arnold Bruggink)