Seizoen 2018/2019 - Eredivisie : VVV-Venlo - PSV (0 - 1)

Wedstrijd verslag

17 maart 2019 - 12:15 uur

Door: Noel Van de Laar & Peter Vos

VENLO - PSV behoudt ook na de wedstrijd op bezoek bij VVV Venlo de koppositie. Na een matige wedstrijd waarin lange tijd een hoofdrol was weggelegd voor de PSV-huurling Lars Unnerstall, was het uiteindelijk Hirving Lozano die in de slotfase de bevrijdende treffer binnenschoot, 0-1.

Door: Noël van de Laar

De overwinning kwam uiterst moeizaam tot stand. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. PSV probeerde wel de ruimtes te vinden maar was daarbij lange tijd onmachtig. Het liep niet bij de Eindhovenaren en naarmate de wedstrijd vorderde begon de thuisploeg gesteund door het aanwezige publiek steeds meer te geloven in een stunt. De beste kans van de wedstrijd was dan ook lange tijd voor de Venlonaren, vlak voor rust viel de bal net niet goed in een scrimmage waarna Jeroen Zoet in samenwerking met Daniel Schwaab redding konden brengen.

Dat er iets moest veranderen aan het spel van de ploeg van Mark van Bommel was ook bij de trainer duidelijk. Mohammed Ihattaren bleef in de rust achter in de kleedkamer en werd vervangen door Donyell Malen.

Veel verschil maakte het niet. De wedstrijd kabbelde in een zelfde tempo voort als in de eerste helft en lange tijd leek het erop dat de wedstrijd doelpuntloos zou eindigen. Naarmate het eindsignaal naderde begon bij PSV toch het besef te komen dat er nog gescoord moest worden. VVV kwam in het laatste kwartier nauwelijks van de eigen helft af en hield met man en macht tegen. Unnerstall wist hierbij meermaals zijn doel op katachtige wijze leeg te houden maar uiteindelijk viel hij met nog drie minuten op de klok dan toch. Lozano begon aan een rush en besloot op de rand van de zestien de trekker over te halen. De bal verdween hard en laag in de hoek achter de Duitse keeper van de thuisploeg. Daarna kwam PSV nog goed weg toen VVV vol op jacht ging naar de verdiende gelijkmaker en Denzel Dumfries de bal van de lijn kon halen. In de resterende blessuretijd gebeurde vervolgens relatief weinig en zodoende haalde PSV de eindstreep met de  drie punten.

Dankzij de zwaarbevochten overwinning kan Mark van Bommel met een enigszins gerust hart kijken naar de wedstrijd in Alkmaar tussen AZ en voornaamste concurrent Ajax. Die wedstrijd bepaalt met hoeveel punten voorsprong PSV de topper in Amsterdam tegen Ajax op 31 maart in zal gaan.

Komende week vliegen de internationals uit voor de interlandverplichtingen en heeft Van Bommel in de tussentijd de tijd om aan zijn tactieken te sleutelen met de achterblijvers. Dat dit nodig is, is na vandaag wel weer duidelijk geworden. Evenals dat er uit een ander vaatje getapt zal moeten worden wil PSV een goed resultaat meenemen uit Amsterdam.

Extra

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.