Seizoen 2018/2019 - Champions League : Tottenham Hotspur - PSV (2 - 1)

Wedstrijd verslag

06 november 2018 - 21:00 uur

Door: Noel Van de Laar

Zoet

LONDEN - Hoewel PSV lange tijd leek af te stevenen op een onwaarschijnlijke stunt deden twee momenten van spits Harry Kane PSV de spreekwoordelijke das om. Na een vroege kopgoal van Luuk de Jong uit een corner in de eerste minuut was het Tottenham dat er als een dief in de nacht met de buit vandoor ging, 1-2.

Door: Diana Vos & Noël van de Laar

Voor zowel PSV als Tottenham was dit de vierde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Na het 2-2 gelijkspel van twee weken geleden, waarbij PSV van geluk mocht spreken dat het een punt overhield aan de ontmoeting. Beide ploegen stonden zo na drie wedstrijden op slechts een punt. Dat betekende dat er vandaag in een rechtstreeks duel gestreden zou worden om in ieder geval de derde plek die recht geeft op Europa League-voetbal na de winterstop.

Waar PSV verrassend uit de startblokken kwam wist Luuk de Jong op de rand van de eerste naar de tweede minuut een corner te verzilveren en zodoende de 0-1 op het scorebord te zetten. Diezelfde 0-1 stand werd lang, heel lang vastgehouden. Tot diep in de tweede helft. Maar net zoals in Eindhoven wist Engels topschutter Harry Kane het net te vinden en met nog twaalf minuten te spelen de score weer in evenwicht te brengen.

Vanaf dat moment leek PSV het gelijke spel te koesteren. Mark van Bommel besloot Luuk de Jong naar de kant te halen en te vervangen voor Trent Sainsbury. Met nog tien minuten op de klok kreeg PSV na die verwerkte domper toch nog een aantal goede mogelijkheden op de volle drie punten. De eveneens ingevallen Donyell Malen werd alleen op de invalskeeper Paulo Gazzaniga afgestuurd, maar door wat geluk en de fenomenale reflex van laatstgenoemde werd zowel hemzelf als Tottenham erger leed bespaard.

Uiteindelijk viel de beslissende treffer bij het sluiten van de markt. Op het moment dat de vierde official het bord met de extra tijd omhoog wilde doen scoorde Harry Kane wederom, ditmaal vanuit de kluts nadat diverse verdedigers de bal niet wegkregen uit de defensie. Er gloorde op dat moment echter nog altijd hoop voor PSV, want de vierde official hield zijn bord met liefst zes minuten extra speeltijd omhoog. Hoewel PSV met man en macht nog probeerde de gelijkmaker te forceren mocht dat niet zo zijn en kreeg PSV uiteindelijk dus toch weer een nieuwe Europese teleurstelling te verwerken.

Met een punt uit de eerste vier wedstrijden kunnen we concluderen dat het Europese seizoen voor PSV erop zit. Met nog een thuiswedstrijd tegen FC Barcelona en een wedstrijd op bezoek bij Inter Milaan zullen dit voor PSV wedstrijden worden in het leerproces om in de toekomst wel een rol van betekenis te kunnen spelen in het miljoenenbal.

Extra

• Deze Champions League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ivan Kruzliak (Slo).