Seizoen 2001/2002 - Eredivisie : PSV - RKC Waalwijk (2 - 0)

27 oktober 2001 - 19:30 uur

Door: DvG & HK

Dennis Rommedahl

PSV heeft thuis een vrij eenvoudige overwinning geboekt op RKC uit Waalwijk. Zowel voor als na de rust wist de thuisploeg een keer het net te vinden.

Groots was het niet wat PSV liet zien, wel vrij degelijk. De (verdiende) zege van PSV kwam geen moment echt in gevaar. Alleen Hoogendorp verscheen een keer alleen voor Lodewijks na een slippertje in de defensie van PSV. Daarvoor had Dennis Rommedahl PSV al op een 1-0 voorsprong gezet toen hij een voorzet vanaf de linkerkant keurig aannam, zijn directe tegenstander uitspeelde en de bal met een bekeken schot in de lange hoek plaatste. De zwak spelende Arnold Bruggink hielp nog een riante kans om zeep om het duel al voor de rust definitief te beslissen. Hij zag ook een vrije trap gestopt door doelman Van Dijk. Ook John de Jong had pech, toen een vrije trap van hem via een Waalwijks been net naast verdween.

Na de thee kwam RKC iets beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Het was uiteindelijk invaller Mateja Kezman die de wedstrijd besliste. Hij tikte een bekeken voorzet van Dennis Rommedahl fraai achter doelman Van Dijk. Even daarvoor had de Joegoslaaf al moeten scoren toen hij alleen richting het Waalwijkse doel gestuurd werd.

Met minimale inspanningen wist PSV het maximale resultaat te behalen. Door deze zege heeft PSV weer aansluiting met de subtop.