Seizoen 2019/2020 - Eredivisie : PSV - Feyenoord (1 - 1)

01 maart 2020 - 14:30 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft zichzelf vandaag in eigen huis geen goede dienst bewezen. In een uitverkocht Philips Stadion werd Feyenoord ternauwernood op een 1-1 gelijkspel gehouden. Goals werden gemaakt door Eric Botteghin(0-1) voor rust en Cody Gakpo maakte de 1-1 direct na de rust.

Door: Noël van de Laar    Foto’s: John Claessens

De laatste keer dat beide ploegen tegen over elkaar stonden was Mark van Bommel nog de hoofdtrainer van PSV. Daags na die wedstrijd in Rotterdam die resulteerde in een Eindhovense nederlaag werd Van Bommel ontslagen en werd Ernest Faber aangesteld het seizoen nog enigszins te redden.

Vandaag stond dus de “return” tegen de Rotterdammers op het programma. Een wedstrijd die door beide ploegen eigenlijk gewonnen moest worden om aansluiting te houden of krijgen met de bovenste posities. Feyenoord, de nummer drie op bezoek bij PSV, de nummer vier van de Eredivisie.

De wedstrijd begon zoals je mocht verwachten van een competitiekraker afwachtend. Feyenoord mocht aftrappen en besloot zeker de eerste minuten vooral de bal in de eigen ploeg rond te spelen. Na een kleine vijf minuten naar hetzelfde spelbeeld te hebben gekeken was daar ineens de winterse aankoop van Feyenoord Robert Bozeník die ineens voor het doel van Unnerstall opdook. Met enig geluk schoot hij de bal ongecontroleerd naast het doel van de Duitse doelman.

Ook PSV liet vervolgens ietwat geschrokken het schroom wat van zich afvallen, wat ook resulteerde in de eerste mogelijkheid. Na een afvallende counter was het linksback Rodriguez die de bal halverwege de helft van Feyenoord in een beweging voor het doel slingerde recht op het hoofd van de inkomende Denzel Dumfries. De rechtsback kreeg de bal perfect op zijn hoofd maar gaf er net iets teveel draai aan waardoor de gelijke stand nog gehandhaafd werd.

Daarna waren er wat kleine speldenprikjes over en weer, zonder echt te resulteren in opgelegde mogelijkheden. Dat veranderde na een dik half uur. Na een corner van Orkun Kökcü wist Eric Botteghin de bal kruislings in te koppen richting de tweede paal. Daar stond Gakpo nog, maar die kwam net tekort om de bal nog van de lijn te halen.

Die Rotterdamse voorsprong haalde uiteindelijk niet geheel onverdiend de rust. Feyenoord, dat nog altijd ongeslagen is sinds de aanstelling van Dick Advocaat, leek de touwtjes dan ook stevig in handen te hebben.

Leek, want direct na de rust werd Gakpo weggestuurd    met een assist van Ryan Thomas. De geboren Eindhovenaar bedacht zich geen moment, haalde uit en tekende zo voor de gelijkmaker.

De tweede helft leverde daarna aan beide kanten nog wel wat kansen op, maar zonder dat daarbij een goal viel. Wel mochten Bruma, Kostas Mitroglou en Ritsu Doan bij PSV in de slotfase nog een paar minuten meedoen, zonder daarbij ook echt het verschil te kunnen maken.

Beide ploegen schoten dan ook niet veel op met het gelijkspel en misten de kans om de titelstrijd weer echt open te breken. Gelet op het spelbeeld zal PSV echter het minst ontevreden zijn met het resultaat. Met voor de Eindhovenaren nog negen competitiewedstrijden op het programma zal het vizier nu gaan op de wedstrijd van volgende week zondag op bezoek bij de plaatselijke FC in Groningen.

Laatst bijgewerkt : 1 mrt 2020 - 16:45

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.
  • De mascotte van de wedstrijd was: Jip Takke .