Seizoen 2003/2004 - Eredivisie : SC Heerenveen - PSV (3 - 2)

21 februari 2004 - 19:30 uur

Door: ES

Mark van Bommel

De onrust buiten het veld mag dan zijn verholpen, óp het veld bakten de Eindhovenaren er daarentegen bar weinig van tegen SC Heerenveen. Gevolg van de 3-2 nederlaag in Friesland, is dat het kampioenschap zo goed als zeker aan PSV voorbij zal gaan.

In de eerste helft van de wedstrijd ging het spel nog aardig gelijk op. Beide ploegen creëerden kansen, maar tot een doelpunt kwam het pas in de 45ste minuut. De treffer werd gemaakt door Theo Lucius, die de geblesseerde Arjen Robben op links af had gelost.

Robben had het veld namelijk verlaten, na een overtreding die door scheidsrechter Wegereef niet was opgemerkt, en dus onbestraft gelaten werd. De hamstring-kwetsuur van de linksbuiten is overigens dermate ernstig, dat hij donderdag ook niet kan aantreden in de wedstrijd tegen Perugia.

De feestvreugde die losbarstte na de 1-0 was overigens van korte duur, daar de gelijkmaker al snel daarna werd aangetekend. Het was vervolgens pas in de tweede helft, in de 80ste minuut, dat PSV weer op voorsprong kwam. Bouma rondde koel af in de zestienmeter.

De overwinning leek toen een feit, ware het niet dat PSV door een moment van onoplettendheid alsnog verrast werd door Heerenveen. Knopper was het die de gelijkmaker aantekende.

Veel erger leek het op dat moment niet meer te kunnen worden, ware het niet dat het noodlot toesloeg. Hansson was het, die Heerenveen 3 minuten voor tijd uit een vrije trap de overwinning bezorgde. Zodoende droop PSV af en verliet het met tien man het veld. Van Bommel was immers al naar de kleedkamer gestuurd, nadat hij van Wegereef zijn tweede gele kaart had gekregen wegens commentaar op de arbitrage.

Conclusie: de vorm is weg en de groep van afwezigen groeit en groeit. PSV lijkt derhalve, met AZ op de loer, nog een moeilijke strijd om de tweede plaats tegemoet te gaan.