Seizoen 2003/2004 - Eredivisie : Willem II - PSV (3 - 1)

28 maart 2004 - 14:30 uur

Door: HK

Kevin Hofland

Daar waar PSV in Europa al een tijdje ongeslagen is, wil het in de vaderlandse competitie maar niet lukken. Een zwaar gehandicapt PSV ging in Tilburg met 3-1 onderuit.

In het eerste bedrijf leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Eindhovenaren. Zonder tot echt groots voetbal te komen, had PSV de wedstrijd wel onder controle. Doelpunten leverde dat niet op, ook niet voor de thuisploeg, hoewel Van Nieuwstadt er wel dichtbij was. Zijn vrije trap spatte uiteen op de lat.

Maar na rust ging het opeens helemaal mis met PSV. Willem II trok de wedstrijd meer naar zich toe en wist via de Belg Caluwé na een uurtje spelen de score te openen. Daarna sloeg de vlam in de pan bij PSV en kregen diverse PSV'ers een gele prent voorgschoteld. Een kwartier later zag Kevin Hofland ook nog eens zijn tweede gele kaart en kon voortijdig gaan douchen. Ook trainer Guus Hiddink werd door scheidsrechter Wiedemeijer naar de tribune verwezen wegens aanmerkingen op de leiding. Het was een andere Belg, Bart v/d Eede, die PSV defenitief de das om leek te doen door nog geen minuut later de 2-0 op het scorebord te zetten. Invaller Vonlanthen bracht enkele minuten later de spanning weer terug, maar het slotakkoord was voor v/d Eede die diep in blessuretijd aan alle Eindhovense hoop een einde maakte met zijn tweede van de middag. Alsof zelfs dat nog niet genoeg ellende was, moest PSV ook toezien hoe Kezman en Vennegoor alles behalve fit het einde van de wedstrijd haalden. Hoe ernstig hun blessures zijn, is nog niet duidelijk.

Bij PSV maakte Hoogstrate na langdurige afwezigheid verrassend zijn rentree. Hij viel, net als Vonlanthen, zeer verdienstelijk in. Het zijn de lichtpuntjes waar PSV zich nu aan vast moet klampen in de wetenschap dat het verschil met concurrent Feyenoord is gereduceerd tot een punt.