Seizoen 2005/2006 - Eredivisie : PSV - Roda JC (3 - 2)

04 februari 2006 - 19:30 uur

Door: ES

Vennegoor of Hesselink

PSV kreeg wedstrijden lang geen tegendoelpunt in eigen huis. De traditioneel lastige wedstrijd tegen Roda JC bracht een eind aan deze indrukwekkende reeks. Al na 5 minuten keken de Eindhovenaren aan tegen een 0-2 achterstand. Tot de laatste minuut behoorde puntverlies tot de mogelijkheden, maar uiteindelijk won PSV toch met 3-2.

En dat die zege was verdiend, leidt geen enkele twijfel. Na de tegentreffers van Cziommer en Sèrgio herpakte PSV zich uitstekend. Met vechtlust en fraai spel vocht PSV zich naar een overwinning. Nog geen 2 minuten na de 0-2 tekende Vennegoor voor de 1-2. Hij liep in op een indraaiende vrije trap van Culina. Na rust scoorde hij weer met het hoofd de 2-2.

De 3-2 was een bijzonder geval. Farfàn verloor een duel in het strafschopgebied, waarna de bal voor de voeten kwam van Aissati. Die aarzelde geen moment en passeerde keeper Kujovic met een geplaatst schot. Het was zijn eerste goal voor PSV. Bovendien bleek zijn doelpunt na 90 minuten beslissend te zijn.

Dat PSV zo snel op achterstand kwam, had veel te maken met de gewijzigde opstelling en tactiek. Cocu was een linie naar achteren gezet, naast Alex. Maar als verdediger mist Cocu de vereiste snelheid en dus kwam hij te laat toen Sèrgio werd vrijgespeeld en de 0-2 aantekende. Daarvoor had Roda via Cziommer de 0-1 op het scorebord gezet, maar daar kon niemand iets aan doen. Het afstandschot van de Roda-speler was van grootse klasse.

Dat PSV in staat is om een achterstand weg te werken door een tandje hoger te schakelen, moet coach Guus Hiddink veel voldoening hebben gegeven. Zijn ploeg toonde een opperste veerkracht. Met de belangrijke wedstrijd tegen Lyon voor de boeg, mag dat gerust als een opsteker worden gezien.

De winst brengt PSV bovendien nog steviger aan kop, mede door het puntverlies van AZ, dat vanavond tegen Vitesse niet verder kwam dan 1-1.