Seizoen 2005/2006 - Champions League : PSV - FC Schalke 04 (1 - 0)

13 september 2005 - 20:45 uur

Door: HK

Afellay

PSV heeft op de eerste speeldag van het miljoenenbal van de Champions League uitstekende zaken gedaan. De zwaar gehavende ploeg van Guus Hiddink won thuis met 1-0 van Schalke'04.

PSV opende de eerste helft goed. Gedoceerd en met overleg zocht PSV de aanval, zonder daarbij de organisatie uit het oog te verliezen. Tot grote kansen leidde het in het eerste kwart van de wedstrijd nog niet. Gesteund door de routiniers Cocu en Simons, was het met name Afellay die er voor zorgde dat PSV de wedstrijd steeds steviger naar zich toe wist te trekken. De 19-jarige debutant wisselde mooie acties af met enkele uitstekende passes en stond ook defensief zijn mannetje. Nadat Beasley nog een goede kans had gemist, was het uiteindelijk Venngoor of Hesselink die de ban brak. Hij kopte een corncer van Beasley fraain tegen de touwen. In de resterende 10 minuten voor rust voerde PSV de druk verder op en leek de beslissende 2-0 nog voor de thee te gaan vallen. Door gebrek aan scherpte gebeurde dat echter niet.

Na de thee ontstond een ander spelbeeld. Schalke wist PSV terug te dringen op eigen helft. Het veld werd langer, waardoor de linies van PSV te ver uit elkaar kwamen te spelen en de verdediging van PSV bijna niets anders kon doen dan de bal bij bijna elke afgeslagen aanval meteen op goed geluk naar voren te rossen. Het bij vlagen zeer aardig ogende combinatiespel van de Eindhovenaren verdween daarmee als sneeuw voor de zon. De Duitsers kregen via de Deen Sand en diens vervanger en landgenoot Larsen nog twee uitstekende kansen om de stand gelijk te trekken. Tussendoor wist Gomes met een schitterende reflex een schot uit de tweede lijn onschadelijk te maken en miste Afellay oog-in-oog met de Duitse doelman, na een fraaie pass van Theo Lucius, de kans om de wedstrijd definitief te beslissen.

Met hangen en wurgen en veel inzet en strijd, wist PSV de 1-0 voorsprong uiteindelijk toch over de streep te trekken. Naast drie kostbare punten leverde dat de Eindhovenaren ook een flinke morele opsteker op.

• 30.000

• Simons,Afellay (PSV) Kobiashvili,Rafinha (Schalke 04)

• 33' 1-0 Vennegoor of Hesselink

Laatst bijgewerkt : 13 sep 2005 - 23:26

Champions League

• Deze Champions League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Baskakov (Rus).
  • De mascotte van de wedstrijd was: Jody van Noije.