Seizoen 2005/2006 - KNVB Beker : PSV - FC Twente (3 - 0)

Wedstrijd verslag

20 december 2005 - 20:45 uur

Door: HK

Vennegoor of Hesselink

Dankzij een 3-0 thuiszege op FC Twente heeft PSV zich geplaatst voor de kwartfinales van de Gatorade Cup. De Eindhovense productie werd verzorgd door Jefersson Farfan vlak voor rust en een dubbelslag van Jan Vennegoor of Hesselink na de pauze.

PSV, dat aantrad met Addo voor de geblesseerde Alex, Culina op de plek van Aissati en Beasley als linksbuiten had in de eerste helft een licht veldoverwicht, maar had moeite om de defensie van FC Twente te ontmantelen. De Tukkers loerden bovendien goed op de counter en hadden pech toen Gerritsen schuin voor Gomes opdook, maar de bal te laag inschoot, waardoor de doelman van PSV kon ingrijpen. Even daardoor had Darmacus Beasley, na een prachtige pass van COcu, een soortgelijke kans voor PSV om zeep geholpen.

Vlak voor rust sloeg PSV genadeloos toe, net op het moment dat FC Twente even sterker leek te worden. Een lange bal werd door Vennegoor met het hoofd verlengd richting Farfan die net iets te veel ruimte kreeg van Heubach en daar dankbaar gebruik van maakte: 1-0.

In de tweede helft probeerde FC Twente de wedstrijd naar zich toe te trekken en had bijna succes toen wederom Gerritsen via een fraaie combinatie alleen voor Gomes werd gezet. Zijn inzet verdween buiten bereik van de PSV-doelman op de paal.

Een kwartier voor tijd besliste Vennegoor of Hesselink het duel. Een voorzet van Cocu kwam via Beasley voor de voeten van de lange aanvaller die beheerst de marge op twee bracht. In de slotminuut bracht invaller Koné na een fraaie individuele actie en dito lob Sander Boschker nog bijna in verlegenheid, maar de doelman tikte het leer over de deklat. Uit de daaropvolgende hoekschop moest de Tukker echter alsnog zijn meerdere erkennen in wederom Vennegoor of Hesselink, die de bal ietwat gelukkig voor de voeten kreeg en beheerst afrondde.