Seizoen 2005/2006 - KNVB Beker : FC Groningen - PSV (2 - 3)

Wedstrijd verslag

01 februari 2006 - 20:45 uur

Door: Chris & ES

Phillip Cocu

Nadat de eerste helft van de wedstrijd tussen PSV en FC Groningen was gespeeld, had geen supporter nog het idee dat PSV nog zou kunnen verliezen. Maar Groningen kwam terug, nadat het in de eerste helft met 0-3 op achterstand was gekomen. Enkele minuten voor tijd werd de 3-2 gemaakt en leek een verlenging aanstaande. Zover kwam het gelukkig niet.

PSV begon niet flitsend aan de wedstrijd, maar toonde zich buitengewoon efficiënt in de afronding. Groningen wist op haar beurt geen gat te slaan in de PSV-defensie. Een eenvoudige 3-0 voorsprong na 45 minuten was het gevolg.

Eerst was het Philip Cocu, die alert was bij een vrije trap van Culina. De vrije bal werd met het hoofd verlengd en belandde vervolgens voor de voeten van Cocu, die de bal achter Roorda schoot. Op het moment van koppen stond Cocu buitenspel, waardoor de treffer eigenlijk niet geldig was.

De tweede goal kende een opmerkelijke aangever in de persoon van Alex. De verdediger was in het strafschopgebied van Groningen gekropen en legde daar de bal af op Farfán. Die plaatste de bal hoog in de rechter hoek.

De derde treffer kwam wederom van Cocu. Ook nu verwerkte hij een vrije trap tot een doelpunt. Met een omhaal passeerde hij de keeper in de korte hoek.

De tweede helft was voor Groningen, dat in haar nieuwe stadion beschikt over een machtige twaalfde man. Imposant waren de momenten waarop alle supporters gingen staan om de thuisploeg toe te zingen. Het gaf de Groningers vleugels. De ploeg kwam dichtbij een gelijkspel, maar bleef steken op 2-3. Daarmee bekert PSV verder naar de halve finale.