Seizoen 2006/2007 - Eredivisie : Feyenoord - PSV (1 - 1)

Wedstrijd verslag

26 december 2006 - 20:00 uur

Door: HK

Phillip Cocu

Op 2e kerstdag heeft PSV in De Rotterdamse kuip met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. In een boeiende, maar van PSV-zijde matige wedstrijd wisten Philip Cocu en Angelos Charisteas voor rust het net te vinden.

PSV begon slap en ongeconcentreerd aan het duel. Al in de openingsfase van het duel had Feyenoord zomaar de leiding kunnen nemen. Alex verspeelde knullig de bal aan Huysegems, wiens voorzet net iets te hoog was voor de geheel vrijstaande Kolkka, die de bal over kopte. Na een minuut of 10 herpakte PSV zich en was het duel meer in evenwicht. PSV, dat met Koné en Farfan als spitsenduo aantrad, kreeg via diezelfde Koné een behoorlijke kans op de openingstreffer. De Ivoriaan werd aan de zijkant van het vijandelijke strafschopgebied vrijgespeeld, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Timmer. Diezelfde doelman Timmer zou na een kwart wedstrijd een negatieve hoofdrol spelen. Philip Cocu probeerde het van afstand en zag tot zijn grote blijdschap dat de doelman van Feyenoord zich volledig verkeek op de houdbare knal van de aanvoerder van PSV: 0-1. Even leek Feyenoord van slag en kon PSV doordrukken. Het was Koné die de wedstrijd had moeten beslissen, nadat hij een diepe bal in het strafschopgebied van Feyenoord onder controle kreeg en zijn directe tegenstander simpel van zich afschudde. Zijn kan verdween echter naast het doel van Timmer. Even later zette Angelos Charisteas beide ploegen weer op gelijke hoogte. Hij kopte een vrije trap onhoudbaar diagonaal achter doelman Gomes.

Na de rust was het voornamelijk Feyenoord dat van zich liet spreken. PSV had het voornamelijk erg lastig met de steeds opkomende Drenthe, die een paar keer met de bal aan de voet enkele PSV-ers van zich afschudde en ten koste van enkele vrije trappen gestuit moest worden. Kansjes waren er nog voor Charisteas en Huysegems, maar Gomes moest alles uit de kast halen om een inzet van zijn teamgenoot Kromkamp uit het doel te ranselen. Aan de andere kant werd PSv zelden gevaarlijk. Ook de 20 minuten voor tijd ingevallen Patrick Kluibvert kon daar niet veel aan veranderen. Hij kwam in het veld voor de onzichtbare Jefferson Farfan. Twee keer was Kluivert betrokken bij een aardige aanval, waarin hijzelf als aanspeelpunt en doorgeefstation fungeerde, maar kansen leverde het niet op. Zo eindigde een boeiend duel in 1-1, een uitslag waar beide teams vrede mee leken te hebben.