Seizoen 2006/2007 - Eredivisie : Vitesse - PSV (0 - 1)

02 december 2006 - 20:00 uur

Door: ES

Gomes

PSV heeft vandaag haar eindeloze reeks overwinningen gecontinueerd. Ook vanavond hield Gomes zijn doel schoon, al kostte hem dat deze keer meer moeite dan gebruikelijk. Vooral in de laatste twintig minuten van de wedstrijd was het billenknijpen voor PSV-coach Ronald Koeman, maar keer op keer bewees Gomes zijn betrouwbaarheid.

Helemaal onverdiend was de zege echter niet. PSV schoot drie maal op de lat en creëerde vooral in de eerste helft een aantal uistekende kansen. Toonbeeld van efficiëntie was Edison Mendez die de allereerste Eindhovense kans meteen binnenschoot. Van buiten de 16-meter schoot hij de bal met links in de overstaande kruising.

Topscorer Farfàn was een aantal keren dichtbij de 0-2, maar wist vanavond niet het net te vinden. Zodoende bleef de eindstand steken op 0-1.