Seizoen 2009/2010 - Eredivisie : PSV - Feyenoord (0 - 0)

11 april 2010 - 12:30 uur

Bron: NOS Teletekst - Door: Chris

Pieters

PSV kan de titel nagenoeg vergeten.De Brabanders kwamen in Eindhoven in een tegenvallende topper niet verder dan 0-0 tegen Feyenoord en hebben met nog drie wedstrijden te gaan zeven punten achterstand op koploper FC Twente.

De eerste helft tussen de nummers drie en vier van de eredivisie was lange tijd een eenzijdige aangelegenheid.PSV heerste,had het zwakke Feyenoord stevig in de tang,maar meer dan enkele kleine kansen voor Afellay,Dzsudzsák en Bakkal leverde het overwicht niet op.

Na een half uur waren de Rotterdammers zelfs het dichtst bij een treffer.Eerst raakte Wijnaldum de lat,waarna de inzet van Bruins van de lijn gehaald werd.

De wedstrijd was in het vervolg meer in evenwicht.Feyenoord zocht iets vaker de aanval en kreeg na de rust ook de eerste grote mogelijkheid;Wijnaldum stuitte echter op Isaksson.

PSV liet aanvankelijk weinig zien in de tweede helft,maar nam na zo'n twintig minuten het heft weer in handen.Dat leverde al snel twee dotten van kansen op.De Vrij voorkwam echter een goal van Dzsudzsák en Toivonen schoot hoog over.

Feyenoord beperkte zich voornamelijk tot verdedigen,al kwam het er nog wel een aantal keer gevaarlijk uit.De beste mogelijkheden waren echter voor PSV, maar Amrabat,Koevermans en Toivonen hadden het vizier niet op scherp staan.