Seizoen 2011/2012 - Eredivisie : Heracles Almelo - PSV (1 - 1)

05 februari 2012 - 14:30 uur

5 feb 2012

Labyad

ALMELO - PSV heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen door het uitduel bij Heracles Almelo met 1-1 gelijk te spelen. PSV was de eerste vijfenzeventig minuten oppermachtig maar faalde steeds weer in de afronding. Heracles bedankte daar zeer gretig voor want geheel tegen de verhouding in scoorde Heracles uit de tweede kans van de wedstrijd de gelijkmaker. Doelpunten werden gemaakt door Zakaria Labyad en Kwame Quansah. Door het puntverlies kunnen zowel FC Twente als AZ gelijk komen met PSV als ze hun inhaalwedstrijden weten te winnen.

Door: Noël van de Laar

Na de doordeweekse bekerwedstrijd tegen NEC waarin PSV zich plaatste voor de halve finale, stond vandaag de wedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. Een traditioneel gezien lastige tegenstander, op papier was dat anders want Heracles Almelo is er nog nooit in geslaagd PSV te verslaan.

PSV begon opvallend sterk tegen het in goede vorm stekende Heracles Almelo. Ze wisten kans op kans te creëren maar hadden ze moeite in de afronding. Na het openingskwartier stond de teller op zes gerichte doelkansen voor de Eindhovense bezoekers tegenover nul van de thuisploeg. Na achttien minuten voetbal kwam het eerste doelpunt op het scorebord op naam van Zakaria Labyad die na een goede kapbeweging besloot uit te halen in de korte hoek en zo keeper Pasveer verschalkte.

De bezoekers waren oppermachtig en kregen kans op kans maar wisten het net na de openingstreffer van Labyad niet meer te vinden. Heracles had dan ook niks te klagen over de tussenstand in de rust, want ze werden volledig overklast. Van de in goede vorm verkerende ploeg van trainer Peter Bosz was weinig meer over in de eerste vijfenveertig minuten. Mede dankzij een buitengewoon sterk verdedigende Marcelo waren de keeperskwaliteiten van Isaksson in de gehele eerste helft geen een keer getest. Maar doordat PSV zelf ook niet meer wist te scoren bleef de stand bij de rust beperkt tot 0-1.

Na rust verliep de wedstrijd volgens hetzelfde scenario. PSV viel aan en Heracles probeerde er met man en macht uit te komen maar slaagde daar zelden tot niet in. Na een klein uur voetballen wist Everton een bal van net buiten de zestien op de bovenkant van de lat te schieten en zodoende de eerste kans te creëren voor Heracles. PSV stapelde kans op kans maar faalde keer op keer oog in oog met doelman Remko Pasveer. Het gezegde dat als je zelf niet scoort het doelpunt aan de andere kant valt ging ook vandaag weer op, want met nog een klein kwartier op de klok scoorde Kwame Quansah uit een corner met een kopgoal de gelijkmaker. Daarna ontstond er een open wedstrijd waarin beide ploegen vol voor de winst gingen. Doelpunten bleven echter uit waardoor PSV voor de tweede opeenvolgende keer puntverlies lijdt in een uitwedstrijd in het nieuwe kalenderjaar. De voorsprong op FC Twente en AZ bedraagt nog drie punten, maar PSV heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Als FC Twente en AZ haar inhaalwedstrijden winnen dan zijn er dus drie koplopers in de Nederlandse Eredivisie. Zodoende ontbrandt er een spannende titelstrijd die vooralsnog tussen drie ploegen lijkt te gaan.