Seizoen 2011/2012 - Eredivisie : PSV - Excelsior (6 - 1)

28 augustus 2011 - 16:30 uur

Door: Chris

PSV heeft een ruime zege geboekt op Excelsior.De Brabanders namen echter pas na rust afstand: 6-1.

PSV had het voor rust lastig tegen het verdedigend ingestelde Excelsior,dat er af en toe gevaarlijk uitkwam.Na een half uur kwam de thuisploeg op 1-0 via een gelukkige vrije trap van Mertens, maar tien minuten later tikte Te Vrede de gelijkmaker achter Isaksson.

In de eerste vijf minuten na de rust scoorde PSV liefst drie keer.Toivonen (kopbal) en Mertens (twee schuivers van dichtbij) waren trefzeker.Tussen de 2-1 en 3-1 miste Alberg een dot van een kans voor Excelsior.Lens en Toivonen voerden de score daarna verder op.