Seizoen 2013/2014 - Eredivisie : Feyenoord - PSV (3 - 1)

01 december 2013 - 14:30 uur

Bron: NOS Teletekst

Jeffrey Bruma

Feyenoord heeft thuis overtuigend met3-1 gewonnen van een pover PSV, dat het duel ook nog eens met tien man afsloot.

Feyenoord begon furieus en kreeg in de openingsfase al aardige kansen. Vilhena maaide in kansrijke positie over de bal heen, De Vrij kopte over en Janmaat zag een schot naast gaan. PSV overleefde het offensief en sloeg bij zijn eerste kans toe: Maher werd door Jozefzoon vrij voor Mulder gezet en verschalkte de doelman met een niet onhoudbaar lijkende inzet.

Feyenoord herpakte zich en na gemiste kansen van Pellè en Clasie, trof Boëtius kort voor rust doel met een mooi schot. Eerder was Feyenoord met de schrik vrijgekomen toen Arias voorlangs schoot.

Net als in de eerste helft zetten de Rotterdammers na rust direct druk en oogde de Brabantse defensie kwetsbaar.

Pellè maakte met een penalty de 2-1 na een overtreding van Arias op Boëtius. De Italiaan mocht zich vier minuten later weer melden bij de stip na door Bruma onderuit te zijn getrokken. Bruma kreeg zijn tweede gele kaart, maar een schrale troost voor de verdediger was dat hij op weg naar de catacomben zag hoe Pellè de paal trof, zodat PSV nog mocht hopen.

Die hoop bleek ijdel. Feyenoord bleef domineren en de genadeklap voor PSV liet niet lang op zich wachten. Na een voorzet van Boëtius kroop Pellè voor zijn bewaker Rekik en schoot hij raak.

Laatst bijgewerkt : 1 dec 2013 - 21:15

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.