Seizoen 2013/2014 - Europa League : Dinamo Zagreb - PSV (0 - 0)

24 oktober 2013 - 21:05 uur

Bron: NOS Teletekst

Toivonen

PSV heeft aan zijn derde duel in de Europa League een puntje overgehouden. Uit tegen Dinamo Zagreb bleef het 0-0.

Ondanks de niet erg inspirerende lege tribunes (een straf voor wangedrag van Dinamo-fans) gebeurde,in elk geval voor rust,nog aardig wat op het veld.Dat was vooral te danken aan de thuisploeg,die een aantal kansen wist te creëren.

In het eerste half uur sneed Dinamo een paar keer met verontrustend gemak door de PSV-defensie heen.Drovoci schoot via Bruma over,Tyton redde twee keer op een inzet van Soudani.Tegen de rust kwamen de Eindhovenaren vaker bij het doel van de Kroaten.Een door Toivoinen verlengde hoekschop leverde bijna de 0-1 op.

Meteen na rust kopte Fernándes uit een kopbal in de handen van Tyton.Een vrije trap van Schaars werd op dezelfde wijze onschadelijk gemaakt.Omdat beide ploegen het tempo laag hielden,werd het er niet boeiender op.

PSV kreeg gaandeweg meer balbezit.Omdat de ploeg daarbij niet vol op de aanval en af en toe slordig was,raakte Dinamo daar niet van in de war.De PSV-defensie raakte dat wel van een hakje van Cop.De twee schietkansen die volgden,bleven zonder gevolgen.

Nadat Toivonen een gevaarlijke kopbal had afgeleverd,lag het initiatief weer bij Zagreb.Kort voor tijd redde Tyton nog op een schot van Ademi.

Europa League

• Deze Europa League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pawel Gil.