Seizoen 2014/2015 - Eredivisie : PSV - Feyenoord (4 - 3)

Wedstrijd verslag

17 december 2014 - 20:45 uur

Bron: NOS Teletekst

PSV heeft in een spectaculaire topper Feyenoord met 4-3 verslagen.Vlak voor tijd zorgde Kazim-Richards voor 3-3, maar in de blessuretijd scoorde Depay.

De ploegen schotelden de toeschouwers een prachtig duel voor op de glibberige Eindhovense grasmat.Beide teams zochten in hoog tempo de aanval en mede omdat er verdedigend het nodige misging,was er veel actie voor de doelen.

Na een klein kwartier kwam Feyenoord op voorsprong.Manu omspeelde doelman Zoet, leek de bal te zacht in te schieten, maar Bruma werkte de bal al vallend en glijdend toch in het doel.Na gemiste kansen voor Boulahrouz en Manu zorgde De Jong na een fraaie aanval voor 1-1.

PSV had daarna de overhand en was via Wijnaldum (lat) en Depay dicht bij de 2-1.Feyenoord kwam echter geregeld onder de druk uit en raakte via Kazim-Richards de lat.Vlak voor rust scoorde El Ahmadi na een mooie pass van Clasie.

Na rust ging PSV door met aanvallen en na ruim een kwartier was de schade al gerepareerd.De Jong kopte eerst raak uit een voorzet van Depay en 3 minuten later uit een hoekschop van Willems.

PSV had het duel daarna onder controle, maar Wijnaldum (nonchalante lob) en Depay verzuimden de 4-2 te maken.Vlak voor tijd leek Kazim-Richards Feyenoord toch een punt te bezorgen,maar in de extra tijd besliste Depay anders.

Extra

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.
  • De mascotte van de wedstrijd was: Max Servaas.