Seizoen 2015/2016 - Eredivisie : PSV - ADO Den Haag (2 - 0)

27 februari 2016 - 19:45 uur

Door: Stijn Slaats

Drie dagen na het doelpuntloze gelijkspel tegen Atlético de Madrid wacht PSV een nieuwe klus in het Philips Stadion. De Eindhovenaren ontvangen ADO Den Haag en Phillip Cocu wijzigt maar één naam in zijn opstelling. Aanvoerder Luuk de Jong, afgelopen woensdag geschorst, neemt de plaats in van Luciano Narsingh.

Dion Malone, rechtsback van ADO Den Haag, krijgt al snel geel na een smerige tackle op Jetro Willems, die na verzorging weer verder kan. Pas na twintig minuten komt de wedstrijd op gang. Jürgen Locadia vuurt vanaf de rand van het strafschopgebied maar Martin Hansen reageert alert op de lijn. In de counter die volgt test Danny Bakker met een laag schot Jeroen Zoet. Ook de PSV-goalie is paraat. Twee minuten later, na een corner van Davy Pröpper, schiet Héctor Moreno de bal binnenkant voet van dichtbij vol op de lat. Net voor rust toont PSV pas echt meer pit. Na een mooie aanval eindigt een indraaiend schot van Marco van Ginkel in de handschoenen van Hansen. Pröpper noopt Hansen ook tot een redding waardoor de brilscore nog bij rust op het bord staat.

Van Ginkel opent score, De Jong verdubbelt
PSV komt aanvallender uit de startblokken in de tweede helft maar voor veel gevaar zorgt het nog niet voor het doel van Hansen. De PSV-supporters gaan steeds nadrukkelijk achter de ploeg staan. Het lijkt of ze de bal richting het doel voor de Oost-tribune willen zuigen. Na een uur spelen krijgt PSV een vrije trap op een ideale plaats, ongeveer twintig meter van het doel van ADO Den Haag. Guardado zendt het leer echter recht in de handen van Hansen. Gastón Pereiro bedient vervolgens Luuk de Jong in de zestien. Zijn volley gaat net naast de paal. PSV voert de druk steeds verder op maar moet af en toe oppassen voor schaarse Haagse tegenaanvallen. Invaller Schaken schiet voor ADO uit de draai naast. Pereiro kogelt de bal naast uit een corner, De Jong kopt over na een nieuwe hoekschop. In de 72e minuut is het eindelijk raak. Hansen werkt een vrije trap in de voeten van Locadia. Die haalt uit en zijn schot wordt door Van Ginkel met de hak in de verre hoek gewerkt: 1-0. ADO reageert en Duplan raakt het zijnet. Na tachtig minuten ontvangt De Jong een lange vrije trap van Guardado. De aanvoerder controleert de bal met zijn borst, blijft overeind en schuift de bal behendig langs Hansen: 2-0. Het is zijn achttiende treffer in de Eredivisie. De Eindhovenaren boeken de negende overwinning op rij in de Eredivisie waarin ze de laatste vier duels zonder tegentreffer bleven. PSV verstevigt de koppositie en kan morgen toekijken wat naaste concurrent Ajax tegen AZ doet.