Seizoen 2015/2016 - Eredivisie : FC Utrecht - PSV (0 - 2)

07 februari 2016 - 16:45 uur

Bron: NOS.nl - Door: DvG

PSV heeft zich gerevancheerd voor de uitschakeling in de KNVB-beker door FC Utrecht. Na de nederlaag (3-1) donderdag in Eindhoven, zegevierde de koploper van de eredivisie zondag in Utrecht vrij eenvoudig met 2-0.

Van Ginkel, De Jong en Arias

De eerste vlot lopende aanval van PSV, na een kwartiertje, was direct raak. Marco van Ginkel draaide zich fraai vrij, waarna hij de bal inleverde bij Luuk de Jong. De aanvoerder bediende de mee opgekomen Santiago Arias en de Colombiaan schoot via doelman Robbin Ruiter raak.

Dat die drie PSV'ers elkaar makkelijk vonden, werd even later opnieuw duidelijk. Arias gaf de bal lang op De Jong, die via het been van Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin Van Ginkel bereikte. De middenvelder schoot simpel binnen en tekende daarmee voor zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer op de Nederlandse velden.

Strafschop

Utrecht leek lang niet bij machte om iets te veranderen aan de achterstand. Misschien waren de krachten wel een beetje verspeeld in de wedstrijd van afgelopen donderdag. Desondanks had Utrecht pech toen het een paar minuten voor rust geen strafschop kreeg na hands van Jeffrey Bruma.

Tien minuten na rust zat het Utrecht, dat beter ging voetballen, opnieuw niet mee. Bij een hoekschop tastte Jeroen Zoet volledig mis, waarna Ruud Boymans zijn kopbal op de lat uiteen zag spatten. Dat moment leidde de tweede helft in waarin Utrecht de meeste aanspraak maakte op een doelpunt.

De thuisploeg controleerde vanaf de kans van Boymans de wedstrijd, maar het creëren van kansen bleek bijzonder lastig. Mark van der Maarel dook nog een keer gevaarlijk op voor Zoet, maar schoot hoog over. Een voorzet van Andreas Ludwig ging net aan Boymans en Sébastien Haller voorbij.

PSV vindt het best
PSV liet na rust nagenoeg niets zien, maar kwam het Utrechtse offensief zonder kleerscheuren door. In de slotfase verschenen de Eindhovenaren nog een aantal keer voor het doel van de Domstedelingen, maar er vielen geen treffers meer.