Seizoen 2015/2016 - Champions League : PSV - Manchester United (2 - 1)

15 september 2015 - 20:45 uur

Bron: NOS Teletekst - Door: Chris

Lestienne

PSV heeft het eerste duel in groep B van de Champions League gewonnen.In eigen huis won het verrassend met 2-1 van Louis van Gaals Manchester United.

De eerste kans was voor de bezoekers en werd ingeleid door de op het oude nest teruggekeerde Depay.Zijn voorzet bleek echter net iets te scherp voor Martial.

PSV haalde opgelucht adem omdat Moreno geen rood kreeg na een harde charge op Shaw,maar baalde toen Depay even later scoorde.Hij legde na een pass van Blind op behendige wijze Arias en Bruma in de luren met een prachtige voetbeweging.Op slag van rust deed PSV iets terug via uitgerekend Moreno,die uit een corner via het hoofd van Blind binnenkopte.

PSV,dat met hetzelfde elftal begon dat zaterdag Cambuur verpletterd had, kwam een kwartier na rust verrassend op voorsprong.Narsingh kopte via de grond binnen na een voorzet van Lestienne.

PSV ontsnapte daarna aan de gelijkmaker toen Mata de bal niet onder controle kreeg na een pass van Schweinsteiger.

United drong steeds feller aan en coach Van Gaal voerde de druk nog verder op door middenvelder Herrera te vervangen door aanvaller Fellaini.Niet United kreeg echter de beste kans,maar PSV: Hendrix speelde spits De Jong aan in de zestien,maar die schoot hoog over.Dat Narsingh Locadia niet vond bij een counter,boeide PSV daarna niet meer.

Champions League

• Deze Champions League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Nicola Rizzoli (Ita).