Seizoen 2015/2016 - Champions League : PSV - Atletico Madrid (0 - 0)

24 februari 2016 - 20:45 uur

Door: Ted Gijsel

PSV heeft knap gelijkgespeeld in de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League. Atlético Madrid werd op 0-0 gehouden, terwijl PSV ruim 20 minuten met een man minder speelde.

In de eerste minuten was de spanning op de PSV-spelers duidelijk zichtbaar. Bijna werd dat afgestraft, maar het wippertje van Luciano Vietto over Jeroen Zoet werd door Jeffrey Bruma voor de doellijn weggewerkt. Pas na een minuut of tien creëerde PSV de eerste echte druk richting het doel van los rojiblancos, met als hoogtepunt de schreeuw om een penalty toen Locadia in het strafschopgebied al dan niet neer werd getrokken. Na een kans voor opnieuw Vietto (lob) en een gele kaart voor Stefan Savic (overtreding op Locadia) ontbrandde de wedstrijd pas echt.

Grootste kans
Na een klein half uur ontsnapte Antoine Griezmann aan buitenspel, maar zijn één-op-één-duel met Jeroen Zoet werd glansrijk gewonnen door de PSV-goalie. De grootste kans voor PSV was in de 31e minuut, toen Gastón Pereiro knap doorzette en Davy Pröpper een schotkans van dichtbij gaf, maar Atlético-doelman Jan Oblak redde in extremis. Uit de rebound kreeg Jetro Willems nog een schotkans, maar zijn inzet werd geblokt. Dat was meteen het laatste echte wapenfeit van de eerste helft, die PSV afsloot met een balbezitpercentage van 58%.

Rood Pereiro
In de tweede helft sloeg het noodlot toe voor PSV, toen Pereiro na 68 minuten zijn tweede gele kaart kreeg van de Italiaanse scheidsrechter Orsato. Beide kaarten waren onnodig; de eerste was voor vasthouden (54e minuut) en de tweede voor een onbesuisde overtreding op Godin. Daarna nam de Spaanse druk logischerwijs sterk toe. Atlético-aanvoerder Gabi testte Jeroen Zoet al met een afstandsschot en invaller Fernando Torres kreeg enkele goede kansen. PSV schoot aan de andere kant slordig om met de ruimte die het kreeg.

PSV houdt stand
Naarmate de tijd verstreek, werd Atlétco-coach Diego Simeone steeds onrustiger aan de zijlijn. PSV maakte geen haast, koos er in de aanval steeds meer voor de bal vast te houden en Atlético slaagde er niet in de weg naar het PSV-doel te vinden. In de 88e minuut kreeg PSV zowaar een beste kans, toen Jorrit Hendrix de bal prima voorgaf op collega-invaller Maxime Lestienne, maar diens schot vloog over het doel van Oblak.

Dankzij het gelijkspel mag PSV nog altijd hopen op een plek in de kwartfinale van de Champions League. De Eindhovenaren moeten dan wel minimaal één keer scoren in de return, op 15 maart.

Champions League

• Deze Champions League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato (Ita).