Seizoen 2015/2016 - KNVB Beker : PSV - FC Utrecht (1 - 3)

04 februari 2016 - 20:45 uur

Door: Ted Gijsel

PSV is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB beker. In eigen huis werd het bij vlagen overklast door een veel feller FC Utrecht. Daardoor staat niet PSV, maar Utrecht in de halve finale en kunnen de Eindhovenaren de dubbel uit het hoofd zetten.

De eerste helft verliep aanvankelijk in een bedenkelijk tempo. Utrecht wachtte af, PSV buitte het initiatief niet echt uit. Wel liet debutant Marco van Ginkel zich direct gelden met een fraaie pass, diagonaal over het veld. De eerste grote kansen waren voor PSV: uit een corner van Pröpper kopte Van Ginkel van dichtbij op Utrecht-goalie Robbin Ruiter. Uit de volgende voorzet deed Luuk de Jong vervolgens exact hetzelfde. Na een ruim half uur viel plots de 0-1, toen Bart Ramselaar van dichtbij binnentikte na defensief mistasten van De Jong, Brenet en Willems. Zes minuten later redde Pasveer met moeite op een schot van Barazite, maar kort voor rust was het alsnog raak voor de Domstedelingen. Haller kapte zich ten koste van Brenet vrij en schoot fraai binnen: 0-2.

Kansloze nederlaag[b/]
De tweede helft was weliswaar iets beter, maar het scoreverloop niet: Ramselaar kapte met één beweging Willems uit en schoof de 0-3 binnen. Eigenlijk zagen de toeschouwers pas vanaf de 1-3 (kopbal Moreno) een écht bevlogen PSV, maar ondanks een slotoffensief en enkele aardige mogelijkheden (de grootste was vlak voor tijd voor Luuk de Jong, maar hij pegelde naast) bleef Utrecht op de been.

KNVB Beker

• Deze KNVB Beker-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld.
  • De mascotte van de wedstrijd was: Luuk Geerings.