Seizoen 2016/2017 - Champions League : Atlético Madrid - PSV (2 - 0)

23 november 2016 - 20:45 uur

Door: Peter Visser

Atlético Madrid heeft zonder al te veel moeite PSV verslagen in het vijfde groepsduel van de Champions League. De Madrilenen scoorden twee goals in de tweede helft en werden hiermee groepswinnaar in groep D. Door de winst van Rostov moet PSV nu alles op alles zetten om Europees te overwinteren

Tekst: Peter Vos

PSV is zonder al te veel verwachtingen afgereisd naar de voetbalhoofdstad van Europa. Ook al is het niveau van Atlético minder dan het afgelopen seizoen, de volksclub uit Madrid behoort nog steeds tot de top tien van clubs in Europa. Door de 3-2 winst van Rostov thuis tegen Bayern München weet PSV voor aanvang van de wedstrijd dat ze moeten winnen om geen laatste te worden na vijf gespeelde wedstrijden.
De eerste helft hebben de Eindhovenaren nog het voordeel van de twijfel. Vooral ook omdat al na drie minuten Gameiro een prachtige voorzet van Carrasco vrij voor keeper Zoet mist en zo PSV een kans geeft om iets van de wedstrijd te maken. Een kwartier later volgt dé kans om de verassende uitgoal te scoren. Bergwijn speelt zichzelf vrij bij een counter en legt met een mooie steekpass de weg open voor Pereiro. De Uruguayaan stoomt op totdat hij alleen voor keeper Oblak wil uithalen, ware het niet dat de meeverdedigende Griezmann zijn schot reduceert tot een schotje. Een minuut later zwijnt PSV als Gameiro vrij voor Zoet uitkomt. Jetro Willems voorkomt met een knappe tackle een vrijwel zeker doelpunt voor Atlético. Halverwege de eerste helft komt PSV nog één keer dichtbij het doel van Oblak, doordat Moreno op een haar na een vrije trap van Zinchenko mist om in te koppen.

Troosteloos

Dichterbij een kans op een doelpunt komt PSV deze avond niet. De tweede helft zakt PSV weg in een bedenkelijk spel waarbij de bal net zolang naar elkaar wordt gespeeld totdat een Eindhovenaar hem weer kwijt is. Er lijkt geen enkele intentie tot vrij spel of zin om nog een doelpunt te maken. De Madrilenen hebben die zin wel. Na tien minuten spelen scoort Gameiro met een schuiver in de verre hoek, nadat hij verassend uit de loop in één keer schiet. Isimat-Mirin gaat hierbij niet vrijuit, omdat de verdediger inhoudt bij zijn verdedigende actie. Een dikke tien minuten later is de wedstrijd gespeeld. PSV is slordig in de opbouw met de voor Willems ingevallen De Wijs. Zijn pass kan Pröpper niet controleren en belandt bij Tiago, die Griezmann wegstuurt. Schwaab timet verkeerd en zo kan de Fransman ongehinderd in de korte hoek scoren. Was er al weinig geloof na de 1-0 van Atlético Madrid, na de 2-0 laat PSV helemaal niets meer zien in Spanje. Er wordt in de tweede helft geen enkele keer op doel geschoten of gekopt. Het troosteloze resultaat geeft weinig hoop op de slotwedstrijd in de groepsfase tegen Rostov. Er zal gescoord moeten worden tegen de stugge Russen van Rostov om na de winter in de Europa League verder te mogen. Wie gaat dit doen? Een vraag die steeds moeilijker wordt voor de staf van PSV.

Champions League

• Deze Champions League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Aleksei Kulbakov.