Seizoen 2016/2017 - KNVB Beker : PSV - Roda JC (4 - 0)

Wedstrijd verslag

21 september 2016 - 18:30 uur

Door: 30

Na twee verliespartijen thuis, wist PSV vandaag in de KNVB beker eindelijk weer het net te vinden. PSV tankt weer wat vertrouwen na wedstrijd die bestond uit eenrichtingsverkeer. Met vier doelpunten deed PSV zichzelf nog te kort, gezien alle kansen die de ploeg uit Eindhoven kreeg. Met Excelsior voor de boeg, geven de doelpunten wel de nodige moed aan de trouwe PSV supporters.

Roda JC staat voor PSV bekend als angstgegner, maar daar was deze wedstrijd niets van te zien. Met een fris elftal, met Siem de Jong voor het eerst in de basis, start PSV gretig. Dat zien vele supporters overigens niet, want doordat de wedstrijd al om 18.30 uur begon, stroomt veel publiek pas later binnen. In de eerste helft regent het kansen voor PSV. Zo geeft De Jong een voorzet op Bart Ramselaar in de 9e minuut, die daarna bij Gastón Pereiro terecht komt. Hij schiet maar de bal wordt van de lijn gehaald. In de 16e minuut wordt De Jong aardig vastgehouden in het strafschopgebied, maar er wordt niet voor gefloten. De bal komt bij Bergwijn. Hij schiet, maar de bal vliegt net over de kruising. Het publiek pept PSV op. Dat helpt, want PSV scoort via Pröpper (assist Santiago Arias) in de 24e minuut door een fout van keeper Yves de Winter die de bal onder zich door laat glippen. In de 27e minuut krijgt PSV zijn 1e corner, die slecht genomen wordt door Pröpper en daardoor niets oplevert. In de 33e minuut valt goal nummer twee. Wederom een mooie voorzet van de sterk spelende Arias. Uit de loop kopt de instormende Pereiro rechts in de bovenhoek. Onhoudbaar voor keeper De Winter.

Na de rust staat er een nieuwe speler op het veld bij Roda JC. Cultheld Rutjes betreedt het veld en ontvangt ook van het PSV publiek een groot applaus. Het blijft eenrichtingsverkeer, want ook in de 2e helft komt Roda niet beter voor de dag. Na een uur is de wedstrijd gespeeld, een lange aanval eindigt via een voorzet van Joshua Brenet op De Jong. De kopbal werd door de keeper gekeerd en komt terecht bij Pröpper die niet aarzelde en beheerst binnen schiett. In de 69e minuut krijgt Roda nog een kans via Simon Church, maar keeper Remko Pasveer redt attent bij de eerste paal. Veel meer heeft de reservekeeper niet te doen gehad, daarvoor bleek het krachtsverschil met Roda veel te groot. De laatste goal van de bekerwedstrijd wordt op een prachtige wijze gemaakt door Luciano Narsingh, die een paar minuten eerder nog sullig miste. Met een stift laat hij zijn kwaliteit zien en staat het publiek alsnog op de banken.

In de slotfase pakt de jeugd van PSV speelminuten. Ramon Pascal Lundqvist en Jos Lammers debuteren deze avond en krijgen met name door de wijfelende keeper De Winter nog enkele kansjes om zichzelf te bekronen met een doelpunt. De 4-0 is een goede, overtuigende zege voor PSV. Het enige wat PSV zichzelf kwalijk mag nemen is dat het de score door de vele kansen niet nog hoger heeft laten uitvallen.

Extra

• Deze KNVB Beker-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld.
  • De mascotte van de wedstrijd was: Chelsea Baatsen.