Home > Nieuws > PSV - Willem II 2-2

PSV - Willem II 2-2

PSV verliest punten van zichzelf en De Vlieger

5 sep 2000

PSV heeft in haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen ook meteen het eerste puntverlies in het Philips Stadion geleden. In een bijna uitverkocht Philips Stadion werd het 2-2. Vlak voor rust kwam PSV op een 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van Bruggink, die een zéér goed keepende De Vlieger passeerde. De Tilburgse keeper had overigens al daarvoor een aantal goede reddingen verricht. Na de rust kreeg PSV twee doelpunten om de oren in 5 minuten tijd (Bombarda 62'en Caluwe 67'). Bij beide doelpunten ging de PSV verdediging niet geheel vrijuit en ook keeper Waterreus maakte een onzekere indruk. Het verdere verloop van de tweede helft kenmerkte zich door een tegen zichzelf vechtend PSV en een Willem II dat trachtte de 1-2 voorsprong te verdedigen. In de 85ste minuut kwam eindelijk de bevrijdende gelijkmaker van PSV door Claudio die uit een kluts de bal in het Willem II wist te werken.

De karakteristieken: PSV - Willem II 2-2 (1-0)

45' 1-0 Bruggink
62' 1-1 Bombarda
67' 1-2 Caluwe
85' 2-2 Claudio

Gele kaarten: Kezman (PSV), Hill, Victoria (Willem II)

18 Ousmane Sanou

Scheidsrechter was de heer J.H. Uilenberg en aan de zijlijnen werd hij geassisteerd door de heren R.A.H. Kloeg, E. Theelen en 4e official H.H.B. van Beek