Ondanks geweldige invalbeurt Zinchenko toch gelijkspel

5 nov 2016 - Door: Noel Van de Laar
Moreno

Na de zware midweekse thuiswedstrijd tegen het Duitse FC Bayern München stond er vandaag wederom een thuiswedstrijd op de agenda. Het gedegradeerde, vervolgens weer teruggezette en dit seizoen vooral verrassende FC Twente kwam op bezoek in Eindhoven.

Door: Noël van de Laar Foto's: John Claessens

Het was duidelijk te merken dat PSV de zware midweekse wedstrijd nog in de benen had. De gehele eerste helft verliep de wedstrijd in een tergend langzaam tempo met als gevolg dat er ook erg weinig gecreëerd werd in het Philips Stadion. Met een balbezitpercentage van zo'n 60 procent had PSV de bal wel het meeste in bezit maar hadden ze ontzettend veel moeite de vrije man en de ruimte te vinden. Het aantal schoten op doel was dan ook met 1-2 in het voordeel van de Tukkers en daarmee is alles wat gezegd kan worden over de eerste helft ook wel gezegd.

Na rust ging PSV verder waar het de eerste helft was gebleven. In een tergend langzaam tempo voetballen met als resultaat dat PSV het spreekwoordelijke deksel op de neus kreeg. Na een defensieve fout van Isimat werd Enes Ünal alleen voor Pasveer gezet. De Twentse spits had de hoek voor het uitkiezen en faalde niet maar rondde beheerst en koelbloedig af en tekende zo voor de enigszins verrassende 0-1 voorsprong.

Cocu zag ook dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moest worden om niet puntloos achter te blijven. Zodoende werd vlak na de openingstreffer Davy Pröpper naar de kant gehaald en vervangen door Zinchencko. Niet direct betrokken bij het doelpunt, maar toeval of niet, de gelijkmaker volgde niet veel later. Na een schot van Pereiro die Marsman niet klem kon pakken was Hector Moreno er als de kippen bij om die bal het laatste zetje over de doellijn te geven. Even later waren alle ogen wel op Zinchenko gericht toen hij aan mocht leggen voor een vrije trap op zo'n meter of dertig voor het doel. Hij trapte de bal gericht richting de kruising maar Marsman kon hem nog net verwerken tot een corner. PSV leek wakkergeschud en zette na die gelijkmaker nadrukkelijk aan om de volle buit binnen te slepen. Wel met gevolg dat FC Twente er een aantal keer gevaarlijk uit kon komen. Zo ook in de achtenzeventigste minuut waarbij Celina alleen opdook voor Pasveer, maar de reservekeeper en vervanger van de geblesseerde Jeroen Zoet slaagde er deze keer wel in de inzet te pareren.

Even later kon Zinchenko na goed samenspel aanleggen op de punt van de zestien. Vol overtuiging wilde hij hem in de verre hoek draaien maar zijn inzet spatte uiteen op de onderkant van de lat. Maar de huurling van City liet vanavond bij vlagen wel zien waarom Manchester City hem gehaald heeft want goed voetballen kan de Oekraïner wel.

In de blessuretijd kreeg keeper Nick Marsman nog de gele kaart van scheidsrechter Gözübüyük vanwege herhaaldelijk tijdrekken maar die kaart was er enkel een voor de statistieken want gescoord werd er niet meer. Daardoor liet PSV niet voor het eerst dit seizoen hele dure punten liggen.