Home > Nieuws > Kampioenschap uit zicht na matige vertoning in De Kuip

Kampioenschap uit zicht na matige vertoning in De Kuip

Doelpunt Feyenoord op doellijn geen excuus voor verlies PSV

26 feb 2017 - Door: Peter Visser

PSV heeft de laatste kans verspeeld om zelf nog enigszins in de buurt van de titel te komen. In de kolkende Kuip verliezen de Eindhovenaren met 2-1 van Feyenoord. De uitslag is nog redelijk geflatteerd, Feyenoord had met grotere cijfers kunnen winnen.

Door Peter Vos

Voor de Rotterdammers is de titel voorafgaand aan de topper al dichterbij dan ooit. Dat besef pakt Feyenoord op de juiste manier op na de aftrap. Al na 90 seconden rondt Eljero Elia een aanval van Feyenoord af met een schot in het zijnet. PSV lijkt in de openingsfase een toerist in Rotterdam: aan alle kanten worden de rood-witten voorbijgelopen door een agressief Feyenoord. Al na acht minuten leidt dit tot de eerste goal van de wedstrijd. Terence Kongolo stoomt dwars door het PSV-middenveld en levert een panklare voorzet op Jens Toornstra die feilloos raakknalt. Ook daarna blijft het initiatief bij de Rotterdammers. In de achttiende minuut haalt Santiago Arias een goede kopbal van Eric Botteghin van de lijn. Pas in de laatste minuut voor rust wordt PSV echt gevaarlijk. Een steekpass van Davy Pröpper wordt prachtig meegenomen door Gaston Perreiro, maar de Uruguyaan krijgt de bal alleen voor keeper David Jones niet onder controle.

Na rust pakt Feyenoord het initiatief weer op. Jetro Willems redt knap een schot van Nicolai Jorgensen en later komt Nicolas Isimat-Mirin goed weg als een trekpartij met de Deense spits in de zestien niet wordt bestraft met een penalty. Na tien minuten herhaalt zich een scenario uit de eerste helft; Arias haalt een kopbal van Botteghin van de lijn. Na een uur herstelt PSV zich van de achterstand door een succesvolle counter. Arias pikt de bal in twee keer op en speelt Perreiro aan, die knap wegdraait en fraai scoort met een geplaatst schot.

Het wedstrijdbeeld verandert echter niet. Feyenoord krijgt een enorme kans als Isimat de bal in de opbouw inlevert en Steven Berghuis vrij mag aanleggen op het doel van keeper Jeroen Zoet. De vleugelspeler schiet op de paal. Vijf minuten later kopt invaller Bilal Başaçıkoğlu vrijstaand naast. Tegen de verhouding in zou PSV op voorsprong kunnen komen via invaller Bergwijn, die voor de geblesseerd uitgevallen Marco van Ginkel is gaan spelen. Het talent komt na een glijpartij van Boteghin vrij voor keeper Jones, maar heeft te veel tijd nodig met zijn schot. Als hij uithaalt, redt Rik Karsdorp ten koste van een blessure Feyenoord met een ultieme tackle. Hét moment van de wedstrijd volgt in de slotfase. Jan-Arie van der Heijden kopt op de goal van Zoet, die de keeper ternauwernood weet te redden. Geen doelpunt, maar bij het tegen de borst klemmen van de bal bezorgt Zoet PSV een tegengoal volgens de doellijn technologie. Deze achterstand komt PSV niet meer te boven en Feyenoord trekt de winst terecht naar zich toe. PSV brengt veel te weinig in de topper en verliest hiermee de laatste hoop op het kampioenschap.