PSV pakt eenvoudige drie punten na roerige week

De jacht op Ajax is ingezet

4 mrt 2017 - Door: Noel Van de Laar
Moreno

Na de zwaarwegende nederlaag in de competitiekraker tegen Feyenoord van vorige week stond er vandaag weer een traditioneel lastige tegenstander op het programma. Vanuit het diepe zuiden kwam immers Roda JC op bezoek in het Eindhovense. De bezoekers uit Limburg begonnen flitsend aan de wedstrijd, vanuit een indraaiende vrije trap in de eerste minuut verdween de bal via het hoofd van een koempel net naast het doel van Jeroen Zoet. De ploeg van Anastasiou leek de toon te zetten en duidelijk te willen maken zich niet vrijwillig naar de slachtbank te laten leiden.

Door: Noël van de Laar Foto's: John Claessens

Gelukkig bleef het echte gevaar na die eerste mogelijkheid uit in de eerste helft. Via doelpunten van Hector Moreno, koppend vanuit een van de vele corners, en Siem de Jong met een intikker gingen beide ploegen doorweekt, want een heuse wolkbreuk die de hele eerste helft aanhield, rusten met een verdiende 2-0 stand. Verdiend, want PSV speelde bij vlagen erg sterk en frivool voetbal, wat naast de reguliere tussenstand dan ook resulteerde in een 12-1 tussenstand qua aantal corners.

Ongewijzigd kwam PSV uit de kleedkamers, zichzelf opmakend voor de tweede helft. Bij Roda vond er in de rust een wijziging plaats. Van Velzen bleef binnen en werd vervangen door Mikhail Rosheuvel.

Ook na rust ging PSV verder waar het de eerste helft mee geëindigd was. Het leek alsof er een last van de schouders was gevallen na de nederlaag van vorige week, want PSV speelde vrijer en eigenlijk onherkenbaar ten opzichte van veel van de voorgaande wedstrijden dit seizoen. Zodoende volgden er wederom veel kansen en corners voor de thuisploeg. De 3-0 viel op identieke wijze als de 1-0. Moreno kopte hem wederom goed binnen en maakte zo z'n tweede van de avond. De maker van de 2-0 Siem de Jong volgde het goede voorbeeld en legde van elf meter aan voor de 4-0. De strafschop werd toegekend na een overtreding op de net ingevallen Locadia, die na lang blessureleed minuten mocht maken.

Hoewel PSV daarna nog wel probeerde de score verder uit te bouwen blijf erger leed de Limburgers bespaard. Zodoende stelde PSV orde op zaken, wat van essentieel belang is om de tweede plaats in het zicht te houden en de druk op Ajax zo hoog mogelijk te houden. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Deventer waar laagvlieger Go Ahead Eagles het dan op mag nemen tegen de aftredend(?) landskampioen.