Home > Nieuws > Cocu: 'Spelers gingen op zoek naar eigen goal'

Cocu: 'Spelers gingen op zoek naar eigen goal'

27 aug 2017 - Door: Stijn Slaats
Phillip Cocu

PSV won zondag met 2-0 van Roda JC, maar liet na de score verder op te laten lopen. De tweede helft was van beduidend minder niveau en de ploeg van trainer Phillip Cocu miste de koppositie op een doelpunt.

In de tweede helft werden de supporters nauwelijks nog vermaakt. Vlak voor het eindsignaal liet het publiek de onvrede daarover horen met een kortdurend fluitconcert. "Dat was misschien wat overdreven", reageerde Cocu bij Fox. "We hebben tenslotte wel aanvallend gespeeld en veel kansen gecreëerd." De trainer was niet tevreden over de teamprestatie van zijn equipe en voerde daarom een aantal wissels door. "Een aantal spelers begon hun eigen wedstrijd te spelen. Ze gingen op zoek naar hun eigen goal en kansen en daar was ik niet over te spreken."

Met de transferdeadline in zicht is het afwachten over welke selectie Cocu na 1 september kan beschikken. Rondom Jeroen Zoet, Luuk de Jong en Santiago Arias spelen de nodige geruchten. De Colombiaan was tegen Roda JC vanwege een blessure niet van de partij. Daarom speelde Joshua Brenet als rechtsback en maakte Kenneth Paal weer zijn opwachting als linkervleugelverdediger. "Ik vond hem vandaag een van de beteren en ben blij met zijn ontwikkeling", toonde Cocu zich tevreden met Paal. De club communiceert nog steeds dat er een extra speler voor de laatste linie bijkomt. "In de verdediging, zeker aan de zijkanten, zitten we dun."

Laatst bijgewerkt : 27 aug 2017 - 21:02