Home > Nieuws > Feyenoord wint boeiend bekerduel

Feyenoord wint boeiend bekerduel

PSV dringt aan,maar scoort niet

1 feb 2018 - Bron: NOS Teletekst
Phillip Cocu

Feyenoord heeft de halve finales van de KNVB-beker bereikt.De twaalfvoudig bekerwinnaar boekte in een meeslepende wedstrijd in De Kuip tegen negenvoudig winnaar PSV een 2-0 overwinning.

Het gretig startende Feyenoord kwam al snel op 1-0:Berghuis schoot de bal na een een-tweetje met Jorgensen nog recht op de keeper af,maar Larsson trof wel doel in de rebound.PSV was kort daarna gevaarlijk via Lozano (van dichtbij net naast) en Hendrix (van afstand naast).

Tien minuten voor rust kon de kolkende Kuip nog eens juichen.Na een afgeslagen corner belandde de bal voor de voeten van Vilhena en diens uithaal vloog via het been van Arias het doel in.

Kort na rust ontsnapte Feyenoord twee keer aan een tegentreffer.Doelman Jones hield met een snoekduik Pereiro van scoren af en zag even later Lozano net naast schieten.PSV kwam goed weg bij een puntertje van Jorgensen tussen de benen van doelman Zoet door (naast).

Even later vierde de Deen alsnog de 3-0 maar na bestudering van de videobeelden bleek dat hij buitenspel stond.

PSV wilde zich niet gewonnen geven,ook niet toen de tweede helft al halverwege was.Mauro was met een vrije trap (Jones tikte de bal op de lat) dicht bij een treffer en Schwaab kopte in kansrijke positie de bal recht op Jones af.Grote kansen kreeg PSV daarna niet meer.