Home > Nieuws > PSV eenvoudig langs Sparta

PSV eenvoudig langs Sparta

Plichtmatige tweede helft Eindhovenaren

28 apr 2002 - Door: HK

Het had er zeker in gezeten: de grootste competitiezege van dit seizoen. Maar PSV liet tegen Sparta in de eerste helft te veel kansen liggen en vond het in de tweede helft verder wel best.

De opening was zeker veelbelovend. Binnen 5 minuten schiep PSV zichzelf een drietal zeer fraaie mogelijkheden. Eentje voor Kezman en twee voor Mark van Bommel. Alle drie werden ze gemist. PSV domineerde de gehele eerste helft en, maar kwam pas na een half uur verdiend op voorsprong. Het was Jan Vennegoor of Hesselink (in het veld gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Arnold Bruggink) die een hoekschop fraai achter doelman Kooiman kopte. Op slag van rust schoot Mark van Bommel een vrije trap achter diezelfde Kooiman. Hoe lang was het geleden dat PSV direct scoorde uit een vrije trap? Waarschijnlijk kan Luc Nilis daar wel antwoord op geven.

Na de thee vond PSV het verder wel best. Ramzi scoorde na 7 minuten nog een fraai doelpunt met de hak. Het had het sein kunnen (en moeten) zijn om Sparta volledig van de mat te tikken en het publiek te trakteren op een monsterscore, maar PSV vond het verder wel best. Het tempo ging omlaag en ook de precisie in de eindpass ontbrak meestal. Behoudens wat kleine mogelijkheden voor Kezman en Vennegoor gebeurde er niet veel meer. Een kwartier voor tijd mocht de vertrekkende Patrick Lodewijks nog even het doel van de Eindhovenaren verdedigen. Hij moest zowaar nog twee keer handelend optreden bij Spartaanse uitbraken.

De nog immer populaire 'Patje' kreeg na de wedstrijd samen met verdediger Yuri Nikiforov een waardig afscheid van PSV en haar supporters. Jammer genoeg werkte Ajax niet mee aan dit feestje door met 2-0 te winnen van FC Den Bosch. Alleen bij verlies van Ajax in de laatste competitiewedstrijd, uit tegen NEC, maakt PSV nog kans op het kampioenschap. Dan moet PSV zelf wel winnen bij de Graafschap.