PSV wint net als in Den Haag ook thuis van ADO

Schreeuw van publiek om 'Guti' gehoord

21 apr 2019 - Door: Noel Van de Laar
De Twaalfde Man

PSV heeft vandaag de stand in de Eredivisie weer gelijkgetrokken. Na een uiterst moeizame wedstrijd won PSV in eigen huis met 3-1. In de eerste helft werd Dumfries weggestuurd door Lozano. De rechtsback van PSV kon makkelijk de zestien inkappen en haalde verwoestend uit met zijn linker voor de 1-0. In de slotfase van de tweede helft maakte Luuk de Jong op aangeven van de ingevallen Cody Gakpo de 2-0. ADO kwam vervolgens nog terug tot 2-1 waarna Donyell Malen de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Door: Noël van de Laar    Foto's: John Claessens

Concurrent Ajax had gisteren alle moeite om de drie punten mee naar Amsterdam te nemen door slechts met 0-1 te winnen bij FC Groningen. Het signaal voor PSV om in ieder geval iets aan het negatieve doelsaldo te doen. Niets bleek minder waar, want net als vorige week tegen De Graafschap had PSV het ook vandaag weer uiterst lastig met laagvlieger ADO Den Haag. Waar er in Den Haag nog met overtuiging een 0-7 overwinning geboekt werd, bleef het vandaag heel erg lang 1-0.

Het spel kabbelde lange tijd voort en het publiek begon meer en meer de onvrede kenbaar te maken aangaande het feit dat Érick Gutiérrez geen speeltijd meer kreeg. Over de hele wedstrijd genomen werd de schreeuw om de Mexicaanse middenvelder steeds duidelijker hoorbaar. Zodoende kon ook Mark van Bommel niet anders dan luisteren naar het publiek en zo maakte 'Guti' voor het eerste sinds 3 februari weer speelminuten in het eerste van PSV.

Zijn komst in het veld, een dubbele wissel samen met Gakpo voor respectievelijk Sadilek en Bergwijn, maakte niet alleen op de tribunes iets los. PSV leek op jacht te gaan naar doelpunten, het oogde frivoler. Een schitterend boogballetje van de Mexicaan op zijn landgenoot Lozano zorgde voor problemen in de Haagse verdediging, die ternauwernood nog kon uitverdedigen. Een kleine twee minuten later was het alsnog raak. Ditmaal wist topscorer Luuk de Jong op aangeven van de andere invaller Cody Gakpo binnen te koppen en PSV op een comfortabele 2-0 voorsprong te zetten.

ADO Den Haag leek rijp voor de sloop, maar begon ineens zelf ook te voetballen en de aanval op te zoeken. Zodoende stond er vijf minuten na de goal van Luuk de Jong niet 3-0 maar 2-1 op het scorebord. Tomas Necid rondde een assist van Lorenzen af. PSV leek de eindstreep van de wedstrijd weer te halen met samengeknepen billen, maar niet veel na de aansluitingstreffer maakte Donyell Malen aan alle Eindhovense onzekerheid een eind door met een bekeken kopballetje doelman Zwinkels in de verre hoek te verrassen.

Daarmee was de wedstrijd ten eind en won PSV uiteindelijk dus verdiend met 3-1 van ADO Den Haag. Na de invalbeurt van Guti zullen de supporters zich toch wel afvragen wat de Mexicaanse middenvelder misdaan heeft in de ogen van Mark van Bommel, want na zijn invalbeurt kreeg het spel weer een beetje zijn kleur en bravoure van de eerste seizoenshelft terug.
Nog drie finales te gaan met aanstaande donderdag de uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II op het programma.