PSV uiteindelijke winnaar moeizaam duel

9 nov 2002 - Door: RD
Mateja Kezman

PSV heeft vanavond met zeer veel moeite het thuisduel tegen SC Heerenveen weten te winnen. De uitslag doet wellicht anders vermoeden maar PSV had vanavond duidelijk niet de benodigde vorm die het a.s. dinsdag tegen Arsenal wel moet hebben.
De eerste helft was duidelijk de zwakste van PSV. De stugge Friezen hielden goed stand en wisten zelfs enkele malen gevaarlijk voor het PSV-doel te komen.
PSV bracht daarentegen veel te weinig wat het publiek aan het morren bracht.
In het begin van de tweede helft was het Kezman die het vuur aanwakkerde door een gele kaart te incasseren maar wel op mentaal niveau de stemming grimmiger maakte. Echter het was Heerenveen die met het eerste doelpunt aan de haal ging, een herovering van de koppositie leek ver weg. Maar uitgerekend Mateja Kezman wist de gelijkmaker voor z'n rekening te nemen. Hoewel het spel zeer benedenmaats bleef kreeg PSV toch de betere kansen en het was wederom Kezman die PSV op voorsprong zette.
Uiteindelijk was het de geheel vrijstaande Mark van Bommel die de enigzins geflateerde 3-1 binnenschoot. Een wedstrijd om snel te vergeten maar wel één met 3 punten.