PSV wint weer verdiend in de Arena van Ajax

Vennegoor man van de wedstrijd

15 dec 2002 - Door: HK
Vennegoor of Hesselink

PSV heeft opnieuw bewezen dat het zich lekker thuis voelt in de ArenA. Na een boeiende wedstrijd met kansen over en weer bleken de Eindhovenaren uiteindelijk over de langste adem te beschikken. Jan Vennegoor of Hesselink was de man van de wedstrijd. Hij liet mede-uitblinker Robben, die een zeer sterke wedstrijd speelde, de openingstreffer aantekenen en scoorde zelf de laatste twee treffers van de wedstrijd.

PSV startte net als tegen Utrecht vorige week voortvarend. De ploeg greep direct het initiatief en had na een halve minuut al op voorsprong kunnen staan. Net als tegen Utrecht ging Dennis Rommedahl goed door op rechts en net als tegen Utrecht legde hij de bal met een fraaie voorzet op het hoofd van Kezman, die deze keer echter naast kopte. Enkele minuten later scoorde de Joegoslaaf wel, maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Enkele minuten nadat Chivu geblesseerd het veld had verlaten, opende Arjen Robben de score. Hij nam de doorgekopte bal van Vennegoor prima mee speelde zijn directe tegenstander uit en schoof de bal beheerst in het doel.

Halverwege de eerste helft nam Ajax het heft in handen. Zlatan Ibrahimovic was al eerder dicht bij een treffer toen hij na wat geklungel in de PSV-defensie de bal uiteindelijk toch achter Waterreus wist te werken. Even wankelde PSV, maar het haalde met 1-1 de rust.

Direct na de thee zette Kezman PSV na een hele fraaie aanval weer op voorsprong. Robben ontdeed zich op zeer fraaie wijze van Pienaar en stak de bal goed door op de mee opgekomen Bouma. De geboren Helmonder legde de bal prima terug op Kezman, die met een fraaie sleepbeweging twee Ajacieden op het verkeerde been zette en de bal nog net onder de graaiende Stekelenburg in het doel wist te werken. Lang kon PSV niet profiteren van de voorpsprong. Opnieuw leidde onnauwkeurigheden in de defensie de gelijkmaker in, die deze keer op naam kwam van Van der Meyde. Na de 2-2 kon de wedstrijd alle kanten op. Er waren kansen voor o.a. Ibrahimovic (twee keer), Robben en Kezman, maar het was uiteindelijk Vennegoor die PSV de drie punten schonk. Eerst won hij buiten het doelgebied een duel van keeper Stekelenburg en rondde hij zelf af. Overigens had de treffer afgekeurd kunnen worden wegen een overtreding van Kezman. Twintig minuten later scoorde 'Lange Jan' opnieuw, deze keer met het hoofd. De Tukker scoorde uit de rebound van een schot van invaller Lucius. Ajax was daardoor uit het veld geslagen en als PSV de counters wat beter had uitgevoerd had de score nog verder op kunnen lopen. Maar niemand in Eindhoven die daar over zal zeuren.

PSV was de meest gelukkige ploeg in een spannend en enerverend duel, dat bij vlagen een heel aardig niveau haalde, in tegenstelling tot wat de NOS in haar wedstrijdverslag op teletekst wist te melden.