Home > Nieuws > PSV wint uit met 0-3 van ADO Den Haag

PSV door naar de volgende ronde

5 feb 2003 - Door: ES
Dennis Rommedahl

Wedstrijdverslag
Met dezelfde cijfers waarmee PSV haar eerste wedstrijd na de winterstop won van RBC, versloegen de Eindhovenaren vandaag ADO Den Haag. In de wedstrijd, die bij voorbaat al omstreden was vanwege het vreemde aanvangstijdstip (14:30 uur), spaarde PSV haar krachten en gaf het een lesje in efficiëntie.

Den Haag had gespannen uitgekeken naar het treffen met de grootmacht uit Eindhoven en vele ADO-supporters koesterden de stille hoop dat PSV het benauwd zou gaan krijgen in het Zuiderpark. Zo ver kwam het echter niet. Wel kregen de Hagenezen kansen via met name Hofstede en Bodde. Een doelpunt bleef echter uit. De PSV'ers Kezman (1x) en Rommedahl (2x) zetten daarentegen nagenoeg al hun kansen om in treffers.

Al voor de rust liep PSV dan ook uit naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Daarna bleek de wedstrijd een gelopen race, waardoor de Eindhovenaren zich nu gaan opmaken voor de kwartfinale. Op 5 maart mag PSV zich vervolgens gaan bewijzen tegen SC Heerenveen in de strijd om een plaats bij de laatste vier.