Home > Nieuws > PSV wint van FC Utrecht, nog geen kampioen

PSV wint van FC Utrecht, nog geen kampioen

2-0 tegen Utrecht, Ajax wint in Enschede

25 mei 2003 - Door: ST
Arnold Bruggink

In Eindhoven heeft PSV vanmiddag tegen FC Utrecht gespeeld. De Eindhovenaren wonnen eenvoudig met 2-0. Al na 3 minuten toonde Arnold Bruggink zijn goede vorm van het moment door 1-0 te scoren. PSV was vanaf het begin meteen de betere ploeg. De kansen werden echter niet goed benut. Een geïrriteerde Mark van Bommel kreeg geel nadat hij zijn frustraties afreageerde op Kuyt. PSV had namelijk twee keer een strafschop moeten krijgen van scheidsrechter Braamhaar. Na een half uur spelen kreeg PSV dan toch een strafschop. Kezman schoot koel raak 2-0, zijn 35ste doelpunt van het seizoen.
De tweede helft begon met hetzelfde beeld. PSV controleerde de wedstrijd en wachtte met spanning af wat er in Enschede ging gebeuren. PSV kon vanmiddag namelijk kampioen worden als Ajax punten liet liggen bij FC Twente. Doordat de uitslag van FC Twente - Ajax 1-2 werd (onder andere na een lucky penalty voor Ajax) moeten we wachten tot donderdag voor een feestje. Dan speelt PSV in en tegen FC Groningen dat nog strijdt tegen nacompetitie-voetbal.

Verrassend in de opstelling van PSV was de terugkeer van zowel Wilfred Bouma als Ronald Waterreus. Beide waren na blessures weer wedstrijdfit verklaard en startten meteen in de basis. Dennis Rommedahl begon op de bank. Op zijn plaats de Koreaan Park. Jan Heintze mocht de laatste 4 minuten nog meedoen. De Deen nam thuis afscheid van het PSV-publiek in zijn 395ste wedstrijd voor PSV.