Home > Nieuws > Eindstand bij PSV - FC Utrecht

Eindstand bij PSV - FC Utrecht

13 sep 2003 - Door: ES

FC Utrecht begon gehavend aan de wedstrijd in Eindhoven. Zo konden twee van haar vaste verdedigers niet bij de wedstrijd aanwezig zijn. Centrumverdediger Schut en PSV-huurling Lamey bekeken de wedstrijd geblesseerd vanaf de tribune. PSV moest alleen Johann Vogel missen, die ontbrak vanwege een bovenbeenblessure.

Ondanks het feit dat de Eindhovenaren nagenoeg compleet waren, was het spel maar magertjes. De PSV’ers leken met hun hoofd al bij de Champions League-wedstrijd van aankomende week te zijn. Het vormverlies was met name opvallend bij Arjen Robben. Het contrast was zo groot, omdat hij de afgelopen weken de spelmaker was aan Eindhovense kant. Vandaag was hij echter minder opvallend aanwezig dan anders. Van Bommel had daarentegen de goede vorm behouden, die hij eerder in de interlands met Oostenrijk en Tsjechië al tentoonspreidde.

Opmerkelijk was verder de vrijheid die rechtsback Bogelund kreeg in de beginfase van de eerste helft. De PSV’er liep daarom regelmatig mee naar voren. Toch werd hij al gauw vervangen door John de Jong; niet omdat hij slecht speelde, maar omdat hij de rust goed kon gebruiken. Bogelund had immers de afgelopen week al een wedstrijd gespeeld met de nationale ploeg van Denemarken.

Dan het scoreverloop. Het eerste doelpunt viel na 16 minuten toen Van Bommel met één soepele beweging een pass aan Rommedahl gaf. De Deen schoot de bal vervolgens buitenkant voet naar de vrijstaande Mateja Kezman, die de bal vanaf de rechter hoek van het strafschopgebied diagonaal langs de uitkomende keeper schoof. De 2-0 viel veel later pas, in de 72ste minuut, toen Van Bommel dwars door de 16-meter liep. Zijn shot ging recht door de benen van Utrecht-doelman Ponk. De enige tegentreffer viel na 2 minuten in de blessuretijd. Een voorzet vanaf de rechterflank kwam terecht bij de vrijstaande Fujita, die Waterreus langs rechts wist te passeren.

Overigens mistte Kezman in de 78ste minuut nog een penalty, nadat John de Jong was neergehaald door Zuidam. De Joegoslaaf schoot de bal middendoor, zodat Ponk het schot met de voet kon stoppen. Vreemd was ten slotte dat Paul Bosschaart na zijn eerste gele kaart nog twee grove overtredingen mocht begaan van arbiter Van Hulten, zonder hiervoor een tweede gele-, of rode kaart te krijgen.