PSV maatje te klein voor Deportivo

Kansen op bereiken 2e ronde nihil

30 sep 2003 - Door: HK
Mateja Kezman

Wat zo'n beetje verwacht kon worden, gebeurde ook. PSV verloor ook haar tweede wedstrijd in de Champions League. In Spanje was de ploeg van Guus Hiddink niet bij machte om Deportivo minimaal een punt afhandig te maken. Zowel voor als na rust troffen de Spanjaarden een keer doel. PSV kon daar niets tegenover stellen.

Eigenlijk viel er gedurende de gehele eerste helft bitter weinig te beleven in Coruna. Geen van beide partijen wist echte kansen te creeren. Behoudens twee ingrepen van PSV'ers die bijna leidde tot eigen doelpunten, was ook de thuisploeg zelden gevaarlijk. PSV had haar zaakjes vanavond duidelijk beter op orde dan veertien dagen geleden tegen Monaco. Met van der Schaaf als extra middenvelder (Robben begon op de bank) kon PSV fysiek goed tegenstand bieden en stond de organisatie ook wat beter, maar aanvallend miste de ploeg daardoor net dat beetje extra. Het was dan ook geen toeval dat de 1-0 uit een vrije trap kwam. Na een klein half uurtje spelen mocht Sergio van iets meer dan 20 meter aanleggen. Zijn schot werd door de muur van richting veranderd en verdween achter de kansloze Waterreus. Het was feitelijk het enige memorabele moment uit de eerste helft, waarin Kezman namens PSV nog een aardige actie in huis had, maar zijn schot ging net over.

Direct na de thee was het duel min of meer beslist. Eerst miste Pandiani nog een grote kans (feitelijk de eerste echte kans van de gehele wedstrijd), maar even later wist hij het net wel te vinden. Een duwfout van Ooijer in het strafschopgebied werd bestraft met een penalty die door Pandiani eenvoudig werd benut. PSV moest nu alles-of-niets gaan spelen. Hiddink bracht Robben voor Van der Schaaf als extra aanvaller. Veel mocht het niet baten. PSV mocht het spel maken, probeerde dat ook, maar de goed georganiseerde verdediging van de thuisclub gaf nauwlijks nog iets weg. Naarmate het duel richting het einde liep, ging PSV steeds meer risico's nemen, waardoor er veel ruimte ontstond voor de thuisclub om te counteren. Tristan kreeg een enorme mogelijkheid om de 3-0 binnen te tikken, maar zag zijn poging net voorlangs gaan. Ook het inbrengen van Vennegoor voor Vogel sorteerde niet in het door PSV gewenste effect. Ondanks alle goede bedoelingen bleef PSV opnieuw met lege handen achter.