Home > Nieuws > PSV verslaat ADO, maar verliest Kezman

PSV verslaat ADO, maar verliest Kezman

5 okt 2003 - Door: ES
Mateja Kezman

PSV heeft zaterdagavond met 0-4 gewonnen van ADO Den Haag. De wedstrijd verliep soepeltjes voor PSV, dat al na twee minuten op voorsprong kwam, door een doelpunt van Bouma. Een corner belandde uiteindelijke bij de Helmondse verdediger, die de bal vervolgens in de zestien-meter hard langs doelman Jansen schoot.

Na bijna een half uur spel ging het echter mis. Kezman sprong omhoog om een kopduel aan te gaan, maar kon niet verhinderen dat zijn uitgestoken arm in het gezicht van een Haagse verdediger kwam. De Joegoslaaf zou met opzet een elleboogstoot uit hebben willen delen. Dat was althans de mening van veel Hagenezen en van scheidsrechter Luinge. Hij stuurde Kezman daarom met rood van het veld.

De topspits gaf in de rust een interview met Canal , waarin hij zijn ongenoegen liet blijken over de Haagse supporters, die hem de leus 'je moeder is een hoer' hadden toegezongen. Kezman vond daarom dat de Hagenezen er een verwerpelijke cultuur op nahielden. Ook beklaagde hij zich over de ADO-verdedigers, die hem hadden geprovoceerd. Ze hadden in zijn gezicht gespuugd en hem meerdere malen buiten het zicht van Luinge geschopt. Tot slot beklaagde hij zich over de scheidsrechter, die hem -- een ster op het veld -- had moeten beschermen. Opmerkelijk was dat Kezman zelfs tijdens het interview nog een por kreeg van ADO-verdediger Van As. Die kwam voorbij lopen tijdens het gesprek. Kezman ging echter niet in op de provocatie.

Na rust klaarde de tien PSV'ers het karwij vakkundig. Er waren assists en een doelpunt van Robben. De andere doelpunten kwamen op naam van De Jong en Rommedahl.

ADO Den Haag
  • Roland Jansen
  • Daniël Rijaard
  • Michael Ros
  • Jeffrey van As
  • Mirano Carrilho (62. Youssef El Akchaoui)