PSV wint na een week vol spanning

PSV wint, Kezman scoort!

19 okt 2003 - Door: ES
Mateja Kezman

PSV en Mateja Kezman stonden voorafgaand aan het thuisduel tegen SC Heerenveen onder behoorlijk wat spanning. De Servier vocht deze week namelijk de schorsing aan, die het gevolg was van een vermeende elleboogstoot in de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Toch was het vonnis van de tuchtcommissie (twee wedstrijden schorsing) nog niet eens het slechtste nieuws voor PSV. Dat bleek toen werd bekendgemaakt dat Kezman ter nauwernood was ontsnapt aan een ontvoering. De politie had de poging weten te verijdelen, maar is er vooralsnog niet in geslaagd om de daders achter tralies te krijgen.

Het gevolg hiervan is dat Kezman en zijn familie onder 24-uurs bescherming zijn komen te staan. Het weerhield PSV's topscorer er echter niet van om gewoon met vrouw en kind boodschappen te gaan doen en om deel te nemen aan de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd deden de PSV-supporters er alles aan om hun ster een hart onder de riem te steken. Zo waren er op tal van spandoeken steunbetuigingen te zien, die geschreven waren in Kezmans moedertaal, terwijl supporters op de noord-tribune met witte vlaggen zijn naam vormden. Ook van zijn medespelers kreeg hij een cadeautje, toen hij een kwartier voor tijd een voorzet vanaf rechts mocht binnenlopen. Dat doelpunt kwam nadat Arjen Robben aan het eind van de eerste helft een schitterende actie met een treffer had bekroond. Een geemotioneerde Kezman verklaarde na afloop zeer blij te zijn geweest met alle steun.

Het bleef uiteindelijk 2-0 in Eindhoven. Saillant detail was dat trainer Guus Hiddink al lang niet meer in de dug-out zat toen het eindsingaal klonk. De PSV-coach was in de 22ste minuut van de wedstrijd naar de tribune gestuurd, omdat hij zich bij de vierde official had beklaagd over een niet-gegeven corner. Toen Hiddink bleef aandringen op een hoekschop voor zijn ploeg, werd hij weggestuurd 'wegens het provoceren van het publiek'. Desalniettemin was de coach na afloop redelijk tevreden. 'Het was een nuttige overwinning', aldus Hiddink.