Kezman bezorgt PSV winst in Nijmegen

Toch drie punten na vroege achterstand

22 nov 2003 - Door: HK
Mateja Kezman

Met veel pijn en moeite heeft PSV vanavond de volle buit gepakt in de uitwedstrijd tegen NEC. De thuisploeg schoot furieus uit de startblokken en al na tien minuten keken de Eindhovenaren tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Van der Doelen (5) en Demouge (8). PSV rechtte de rug en begon verbeten aan een tegenoffensief. Dat sorteerde al na vijf minuten in het gewenste effect toen John de Jong de 2-1 binnenkopte. PSV bleef aandringen maar wist in het eerste bedrijf niet meer te scoren.

Ook in de tweede helft bleef de snelle gelijkmaker uit. Het was uiteindelijk Matjea Kezman die PSV weer eens over het dode punt heen hielp. De Joegoslaaf bracht PSV in de 70e minuut op gelijke hoogte, op aangeven van Van der Schaaf. De verdediging van de thuisploeg ging daarbij niet geheel vrijuit. Nauwlijks een minuut later strafte de topscorer opnieuw een fout in de defensie van NEC af en zette PSV daarmee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In het restant werd niet meer gescoord, waardoor de drie punten mee in de bus richting Eindhoven gingen.