Home > Nieuws > PSV boekt ruime overwinning

PSV boekt ruime overwinning

Pakjesavond in Zwolle

29 nov 2003 - Door: HK
Arjen Robben

PSV heeft vanavond de uitwedstrijd tegen FC Zwolle met duidelijke cijfers gewonnen: 0-4. De doelpunten in de bij vlagen leuke wedstrijd werden eerlijk over beide helften verdeeld. Opmerkelijker was dat de treffers ook nog eens eerlijk over beide ploegen werden verdeeld, want FC Zwolle trof twee maal haar eigen doel.

Ook zonder deze kadootjes van de thuisploeg zou PSV uiteindelijk met de drie punten naar huis gegaan zijn. Daar was het klasseverschil duidelijk te groot voor. Maar in de beginfase voetbalde de thuisploeg dapper mee en leek het er niet op dat het een wedstrijd tussen de nummer achttien en de nummer twee betrof. Zwolle startte fel en bracht PSV even in verlegenheid. Na ongeveer tien minuten moest Zwolle haar aanvalsdrift staken, maar het hield de linies goed gesloten en het liet zich telkens goed zakken, waardoor PSV niet echt gevaarlijk werd. Pas na een kwartier viel de eerste echte kans te noteren, toen Park vrij voor doelman v/d Werff werd gezet. De Koreaan omspeelde de doelman knap, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Schol. Het was uiteindelijk diezelfde Schol die PSV de helpende hand toestak door een kopbal van Park (uit een corner van Robben) achter zijn eigen doelman te verlengen. Nog voor rust besliste Johann Vogel het duel met een fraai afstandsschot.

Mocht de thuisploeg nog enige hoop gekoesterd hebben, dan werd die direct na de rust meteen de grond in geboord. Opnieuw zag doelman v/d Werff zich gepasseerd door een eigen verdediger. Yobo probeerde in een ultieme poging een voorzet voor de inkomende Kezman weg te halen, maar duwde de bal pardoes over zijn eigen doellijn. Vanaf dat moment nam PSV het heft echt stevig in handen en werd Zwolle van het kastje naar de muur gestuurd. De thuisploeg kwam nauwlijks nog over de middenlijn, dankzij goed storend werk van een gretig spelend PSV. Dat uiteindelijk alleen Arjen Robben na een fraaie solo nog wist te scoren, mag een klein wonder heten.