PSV wint net als vorig jaar ruim van Zwolle

PSV - Zwolle eindigt in 5-1

28 jan 2004 - Door: ES
Vennegoor of Hesselink

PSV kwam vanavond in een besneeuwd Philipsstadion geen moment in gevaar tegen de opponent uit Zwolle. Uit puur gemakzucht, als gevolg van het gebrek aan een inspirerende tegenstander, gaven de Eindhovenaren zo nu en dan nog wel een kansje weg. Zwolle wist zich daar echter in haar onbeholpenheid geen moment raad mee, zodat PSV kon uitlopen naar een eclatante overwinning.

Voor de ploeg van trainer Guus Hiddink begon het feest met een doelpunt van een verdediger. Na een fase van slaapverwekkend spel, was het de jonge Colin die uiteindelijk besloot de stoute schoenen aan te trekken. Hij liep brutaal de zestienmeter binnen en scoorde. Het tweede en derde doelpunt lieten daarna niet lang op zich wachten. Vennegoor profiteerde van een blunder van de Zwolse doelman, en ook John de Jong ondervond weinig weerstand toen hij volledig ongedekt de bal van dichtbij kon inkoppen.

Zwolle stuurde PSV uiteindelijk de rust in met een 3-1 stand, nadat De Ridder de bal keihard onderkant lat langs Waterreus had geramd. Het zou voor Zwolle het hoogtepunt in de wedstrijd zijn, want na rust was het toch echt weer PSV dat de score uitbouwde. Hiervoor bleek de hulp van invaller Mateja Kezman (hersteld van een blessure) onmisbaar. Hij gaf Vennegoor een assist en hielp ook doelpuntenmaker Vonlanthen met het opzetten van een één-tweetje. Resultaat van dit alles: een simpele 5-1 overwinning en een tweede plek op de ranglijst met evenveel punten als Ajax.