Home > Nieuws > PSV wint eerste competitiewedstrijd met 2-5

PSV wint eerste competitiewedstrijd met 2-5

Tweemaal achterstand, toch flinke winst

14 aug 2004 - Door: Chris & ES
Vennegoor of Hesselink

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd verliepen zoals verwacht: RBC liet zich zakken en PSV probeerde het spel te maken. Dat laatste verliep geenszins vlekkeloos. In deze fase werd duidelijk zichtbaar dat de ploeg nog altijd niet is ingespeeld. Het tempo lag laag, waardoor het spel er bijzonder stroef uitzag.

Het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat de eerste goal door de thuisploeg werd gemaakt. Het was de kersverse aankoop Smolders die afvuurde. Omdat het schot van richting veranderde was Gomes volstrekt kansloos.

Toch lukte het PSV al gauw om orde op zaken te stellen. Vennegoor of Hesselink volleerde de bal knap diagonaal in de hoek. Lang mocht PSV echter niet genieten van het doelpunt, want zo'n acht minuten na de gelijkmaker was het weer de Belg Smolders die het net vond. Zo ging PSV dus rusten met een achterstand van 2-1.

Na rust zetten de Eindhovenaren in op de aanval. Verdediger Alex werd naar de kant gehaald en spits Sibon kwam naast Vennegoor of Hesselink te staan. De twee aanvallers namen al gauw alle twijfel weg als zouden zij geen bekwaam spitsenduo kunnen vormen. Eerst was het Sibon die na 59 minuten spel met een kopbal de gelijkmaker aantekende (2-2), drie minuten later was het Vennegoor die de winst veilig stelde. Hij nam een prachtige crossbal van Cocu op borst en volleerde de bal wederom hoog in de hoek.

De Tukker scoorde niet lang hierna zijn derde van de avond, nadat hij met de bal aan de voet het strafschopgebied was binnengedrongen. Toen assistent-coach Fred Rutten de spits vanaf de kant aanspoorde om voor eigen succes te gaan, aarzelde Lange Jan geen moment en sloot zijn solo af met een harde knal, hoog in de touwen (2-4).

Beasly mocht tot slot ook nog meedoen in het feestje. De Amerikaan begon rond de middenlijn aan een solo, zette drie verdedigers op het verkeerde been en schoof de bal vervolgens keurig langs doelman Aerts. Hij bracht daarmee de eindstand op 2-5. Een mooie uitslag op een mooie zomeravond.