Home > Nieuws > PSV wint verdiend thuis met 1-0 van Panathinaikos

PSV wint verdiend thuis met 1-0 van Panathinaikos

Vennegoor matchwinnaar

30 sep 2004 - Door: Chris & ES
Vennegoor of Hesselink

De hele wedstrijd lang was PSV de betere ploeg. Het spel zag er met vlagen zo mooi uit, dat iedereen bij rust heilig geloofde in een verpletterende overwinning voor de Eindhovense formatie. Gezien de hoeveelheid kansen die PSV kreeg, was dit niet eens zo'n rare gedachte. De spelers van coach Guus Hiddink verzuimden echter doel te treffen.

Minuten lang bleef de 0-0 op het scorebord staan, zodat er uiteindelijk een zeer spannende slotfase aanbrak. PSV moest deze wedstrijd in eigen huis winnen, om overwintering in de Champions League tot een reële mogelijkheid te maken. Er moest dus gescored worden.

Gelukkig was het in de 80ste minuut van de wedstrijd dan toch raak. Een frommel-goal zoals je ze zelden ziet, bracht de 1-0 op het scorebord. Alex was het die de bal op het gezicht van Jan Vennegoor of Hesselink kopte. De neus van de Twent aarzelde geen moment en bracht de bal met een uiterste inspanning van de linker neusvleugel tot over de doellijn.

Een slopend kwartier van nagelbijten en zenuwpezen volgde. Soms leken de Grieken er tot in de laatste minuut gevaarlijk uit te komen, maar de PSV-verdediging stond als een huis. De 1-0 bleef derhalve gehandhaafd, zodat er uiteindelijk volop reden was voor een feestje. De eerste drie punten in de Champions League zijn een feit.