Onnodig verlies PSV in Milan

2e treffer in blessuretijd dompelt PSV in rouw

26 apr 2005 - Door: Chris
Park

De kans dat PSV opnieuw gaat stunten in de Champions League is bijzonder klein. In een uitverkocht San Siro kruisten de Eindhovenaren de degens met AC Milan. Verschillende keren wisten de gasten de gastheren te verwonden, maar het waren de Rood-Zwarten uit Italie die twee keer dodelijk waren: 2-0.

In de eerste tien minuten liet AC Milan zien waarom het een grootheid is in Europa. PSV werd met veel overtuiging, kracht en finesse op eigen helft vastgezet en mede dankzij goed keeperswerk van Gomes kwamen de Eindhovenaren die fase zonder kleerscheuren door. Na een klein kwartiertje kwam PSV beter in de wedstrijd. Positioneel stond het wat beter en de balcirculatie kwam wat beter uit de verf. Jefferson Farfan, die de voorkeur kreeg boven Vennegoor of Hesselink, verscheen twee keer in de buurt van doelman Dida, waarvan een keer uiterst gevaarlijk, maar zijn schoten misten precisie. De slotfase van de eerste helft was weer voor de Rood-Zwarte brigade uit Milaan. Hoewel echte grote kansen nagenoeg uitbleven, had PSV het in die fase duidelijk moeilijk. Heel PSV leek zich met een tevreden gevoel richting kleedkamer te kunnen begeven, toen Kaka met een messterlijke pass de sluipmoordenaar Andrei Sjevtjsenko in stelling bracht. De watervlugge aanvaller liet de sprintende Bouma zijn hielen zien en kon oprukken richting Gomes en schoot de bal beheerst onder Gomes door. De Braziliaan moest deze keer het antwoord schuldig blijven.

Een tweede tegenvaller voor PSV was de blessure van Bouma. Hij werd in de tweede helft vervangen door Theo Lucius, die dat verdienstelijk deed, zoals heel PSV een zeer verdienstelijke tweede helft afwerkte. Wat heet, PSV speelde bij vlagen zeer goed en tot ieders verbazing werd de verdediging van de thuisploeg enkele malen aan flarden gespeeld. Met name de ijzersterk spelende Park en de gedreven Van Bommel draaiden de miljoenenformatie uit Milaan de duimschroeven aan. Met soms prachtig combinatiespel kreeg PSV zeker 4-5 100% kansen, maar op de een of andere manier faalden de Eindhovenaren jammerlijk in de afwerking. Ook Milan had zijn gevaarlijke momenten, waarbij Gomes een keer met een schitterende reflex een even zo schitterende lob van Sjevtsjenko tot corncer verwerkte.

Helaas voor PSV werd het lot in de allerlaatste minuut bezegeld door invaller Thomasson. Kaka was de man die met de bal aan de voet richting het strafschopgebied van PSV kon oprukken. De voorzet werd door de hak van een PSV'er van richting veranderd en viel voor de voeten van de Deen die Gomes met een bekeken schot verschalkte: 2-0.

PSV verdiende zeker op basis van de tweede helft absoluut de gelijkmaker. De ploeg speelde goed, combineerde sterk, maar het lijkt erop dat de Eindhovenaren deze keer toch hun meerderen hebben gevonden.