Home > Nieuws > Zwak PSV start met gelijkspel

Zwak PSV start met gelijkspel

Heracles minimaal gelijkwaardig

13 aug 2005 - Door: HK
Afellay

PSV heeft zichzelf vanavond een zeer slechte dienst bewezen door in de uitwedstrijd tegen nieuwkomer Heracles niet verder te komen dan een gelijkspel: 1-1. En met die uitslag kwamen de Eindhovenaren eigenlijk nog goed weg.

Het vertrek van Vogel en met name Park en Van Bommel laat zich zwaarder voelen dan menig PSV-supporter tot nu toe gehoopt had. De Koreaan en de ex-aanvoerder waren de nimmer aflatende motor van de Eindhovenaren. Beide spelers beschikten over veel loopvermogen, kracht en gogme en koppelden dat aan een ongebreidelde wil om te winnen. Die elememtem ontbraken allemaal bij het PSV van vanavond, waardoor PSV zelden echt een vuist kon maken.

Het begin was nog redelijk hoopgevend. Het eerste kwartier had PSV de wedstrijd goed onder controle. De thuisploeg werd op eigen helft vastgezet en eigenlijk was het wachten op een Eindhovense treffer. Maar langzaam maar zeker werden de rollen omgedraaid. Weliswaar behield PSV verrweg het meeste balbezit, maar de passing werd steeds onnauwkeuriger en de counters van Heracles werden steeds gevaarlijker.

Naast de gebrekkige opbouw aan Eindhovense zijde viel nog een aantal zaken op. Vanuit de tweede lijn was zelden een goede aansluiting naar voren, waardoor de afvallende bal veel te vaak voor de thuisploeg was. Bovendien werd Heracles de ruimte geboden om vervolgens de ene na de andere counter te plaatsen. Het was aan de opnieuw uitstekend keepende Gomes en de falende voorhoede van de thuisploeg te danken dat PSV niet met een achterstand werd geconfronteerd. Ook de verdediging van PSV maakte soms een nerveuze indruk.

Was alles dan zo bar en boos? Neen. Gelukkig waren er ook wat lichtpuntjes te aanschouwen: Farfan en Afellay lieten af en toe hele fraaie dingen zien. Helaas ontbrak het hen aan wat geluk en finesse. Ook de onvermoeibare Lee knokte voor wat hij waard was en had aanvallend zeker een positieve inbreng. Maar naast Gomes waren zij de enigen die een echte voldoende wisten te scoren.

Tien minuten voor tijd leek Vrouwe Foruna PSV de helpende hand toe te steken. Vanuit een corner kwam de bal via een scrimmage uiteindelijk voor de voeten van Philip Cocu, die via de binnenkant van de paal raak schoot. Maar het laatste woord was aan Vrouwe Justitia. Een paar minuten na de Eindhovense voorsprong was het de thuisploeg die kon lachen. Op links was de sterk spelende linksbuiten Sluijter de PSV-verdediging weer eens te vlug af. Met een schitternde diagonale lob in de kruising wist hij doelman Gomes te verschalken en bracht hij beide ploegen weer op gelijke hoogte. En daarmee gaf hij de promovendus wat het minimaal verdiende: een punt tegen de regerend landskampioen.

Laatst bijgewerkt : 13 aug 2005 - 23:06